Νομίζατε πως έχετε δει τον Σιδερένιο Θρόνο; ΧΑ!

Σύμφωνα με τον George R.R. Martin, συγγραφέα των βιβλίων στα οποία βασίζεται η σειρά-φαινόμενο Game of Thrones, ο… περιβόητος θρόνος, στη δική του, αρχική εκδοχή, είναι εντελώς αλλού.

Game of Thrones 005

Ναι, ο Σιδερένιος Θρόνος, στον οποίο κάθεται Ο Βασιλιάς στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, είναι κομματάκι επιβλητικός. Μεγάλος, σκοτεινός, φτιαγμένος από τα σπαθιά των πιο τρανών – αλλά τώρα πια νεκρών – πολεμιστών των Βασιλείων, δεν θα τον έλεγες με την καμία π.χ. χαριτωμένο. Και όμως, δεν συγκρίνεται καν με τον θρόνο που οραματίστηκε αρχικά ο George R.R. Martin και απέδωσε αρκετά πιστά ο εικονογράφος Marc Simonetti.

The Real Iron Throne

Όπως βλέπετε στην εικονούλα, και όπως περιγράφει και ο ίδιος ο Ζώρζ για την… υπερκαρέκλα που οραματίστηκε (διότι, κακά τα ψέματα, μια υπερκαρέκλα για βασιλικά οπίσθια είναι), ο θρόνος θα έπρεπε να είναι πολύ-πολύ πιο ψηλός, με όχι πλουμιστά και χρωματιστά, μα απότομα και τρομαχτικά σκαλοπάτια που θα οδηγούσαν προς την ίδια τη θέση του βασιλιά. Και τουλάχιστον σε ύψος μέσης πτήσης αστικού περιστεριού, για να μπορεί να βλέπει το λαουτζίκο αφ’ υψηλού.

Φτιαγμένος, δε, από σχεδόν… τυχαία χωμένες σπάθες πάσης φύσεως σε όλη την επιφάνεια του, είναι περισσότερο ένας… αγκυλωτός μεταλλικός όγκος από ό,τι ένας τυπικός θρόνος, μοιάζοντας σε πρώτη όψη με εφιαλτικό δέντρο από χιλιάδες μεταλλικά γιγάντια καρφιά.

Game of Thrones 001

Κάτι, όμως, το περιορισμένο budget, οι μικροί διαθέσιμοι χώροι, η ανάγκη να… βάλουν νερό στο κρασί τους, και καταλήξαμε με έναν απλό, μικρό, μεταλλικό θρονάκο, με καμιά χιλιαδούλα σπαθιά στην επιφάνεια του.

Ody's thoughts

Έχει πλάκα να βλέπεις το πόσο επικό μπορεί να δείχνει κάτι στη φαντασία σου, καθώς διαβάζεις ένα βιβλίο, όσο, τουλάχιστον, μπορεί να το προσεγγίσει μια εικονογράφηση, και πόσο πιο… πεζά γίνονται τα πάντα με το που μεταφέρονται στη μικρή ή μεγάλη οθόνη. Ευτυχώς για τους οπαδούς των βιβλίων, η φαντασία μας δεν… περιορίζεται από budgets!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.