Η νεκρανάσταση του Bruce Lee με CGI

Ιδού η νέα διαφήμιση του Johnnie Walker με πρωταγωνιστή τον… μακαρίτη Bruce Lee. Φαίνεται ότι τα δημιουργικά μυαλά των διαφημιστών εξάντλησαν κάθε ζωντανό πρότυπο που θα μπορούσαν να επιστρατεύσουν κι έτσι άρχισαν να ψάχνουν τον Άλλο Κόσμο για ιδέες.

Ο θρύλος των πολεμικών τεχνών παίρνει νέα πνοή μέσα στο σύντομο αυτό σποτάκι, στο οποίο, απ’ ότι πληροφορούμαστε, αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί σωσίας του Bruce Lee, αλλά τελικά επιλέχθηκε η λύση του 3D modelling. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο, αλλά κάνει μπαμ ότι πρόκειται για CGI, 2-3 επαναλαμβανόμενες πανομοιότυπες κινήσεις, υπερβολικά smooth animation και γενικά αυτό το απροσδιόριστο “κάτι” που προδίδει στην ανθρώπινη αντίληψη ότι δεν πρόκειται παρά για τεχνητό δημιούργημα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του σποτ, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σεβαστούν το “πνεύμα” του μεγάλου δασκάλου του Τζιτ-Κουν-Ντο, μέχρι και την κόρη του κουβάλησαν για να κάνουν πιο πειστική την 3D αναβίωση του μπαμπά της. Αχ, αυτές τις παπαρολογίες του PR και των διαφημιστών δεν τις αντέχω με τίποτε…

Τώρα, τι σχέση έχει το Johnnie Walker με τον Bruce Lee και την φιλοσοφία του, δεν ξέρω. Υποτίθεται ότι είναι μια νέα σειρά διαφημίσεων που ασχολείται με τους “game changers” τους άντρες που άφησαν το στίγμα τους, αλλάζοντας τα δεδομένα στους χώρους που δραστηριοποιήθηκαν. Απ’ ότι θυμάμαι, το ρητό του Bruce Lee ήταν “express yourself”. Με δυο-τρία ποτηράκια, σίγουρα εκφράζεσαι πιο ελεύθερα…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.