Αλλαγή ονόματος και αφίσα για το All You Need Is Kill

Και επειδή μάλλον ο τίτλος δεν θα κάνει και τόση εντύπωση στους περισσότερους, ας το θέσουμε ως ένα απίθανο scifi graphic novel που μεταφέρεται στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise.

Edge of Tomorrow - All You Need Is Kill Poster

Ξεκινάμε με τα βασικά: το All You Need Is Kill, όπως ήταν ο τίτλος του graphic novel του Hiroshi Sakurazaka και στην κινηματογραφική εκδοχή του, όπου θα δούμε τους Tom Cruise και Emily Blunt στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, τώρα πια έχει νέο όνομα. Edge of Tomorrow. Πιο τυπικό, αλλά και πιο… πιασάρικο στις μάζες. Το άλλο, το… τζαπανόφερτο, ακουγόταν πολύ βίαιο βρε παιδάκι μου για τις σύγχρονες ευαισθησίες των σύγχρονων Αμερικάνων.

Ody's thoughts

Που τους αρέσει να βλέπουν κόσμο να σφάζεται επί της οθόνης, αλλά όχι και να μιλάνε για φονικά, μη, τζιζ. Και που να φανεί βυζί σε ταινία, ακατάλληλη κάτω των 18 – ενώ από 12 ετών και πάνω δεν πειράζει να βλέπει κανείς μυαλά να ανατινάζονται και πτώματα να διαμελίζονται. Αρκεί βέβαια, πρόσθετη παράμετρος, να μην ανήκουν σε Αμερικάνους. Τότε, και πάλι, στάμπα: ακατάλληλη κάτω των 18.

Το σενάριο της ταινίας, πάντως, παραμένει το ίδιο, αυτό που γνωρίζουν όσοι διάβασαν το graphic novel:

Quote:

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο με την εξωγήινη φυλή των Mimics, και ο Καπετάν Bill Cage (Tom Cruise – Σημ.: ο ακριβής βαθμός είναι Lieutenant Colonel ή Lt. Col., ω, στρατοπωρωμένοι!) είναι ένας αξιωματικός που δεν έχει βρεθεί ούτε σε μια μάχη, μέχρι που του στερούν τους βαθμούς του δίχως πολλά-πολλά και τον πετούν, ανεκπαίδευτο και χωρίς εξοπλισμό της προκοπής, στο αντίστοιχο μιας αποστολής αυτοκτονίας. Ο cage σκοτώνεται μέσα σε λεπτά, αλλά καταφέρνει να πάρει μαζί του στον τάφο έναν Άλφα (Σημ.: υποθέτουμε κάποια… high class εξωγήινου). Και ενώ φαίνεται απίστευτο, ξυπνά και πάλι στην αρχή της ίδιας κολασμένης ημέρας, και αναγκάζεται να πολεμήσει και να πεθάνει και πάλι… και πάλι. Η άμεση φυσική επαφή με τον εξωγήινο τον έχει πετάξει σε μια time loop – καταδικάζοντας τον να ζει την ίδια βίαιη μάχη πάλι και πάλι.

Και μετά τη… scifi εκδοχή της Ημέρας Της Μαρμότας, το σενάριο συνεχίζει σε πιο… τυπικά μονοπάτια:

Quote:

Με κάθε επανάλλειψη, ο Cage δυναμώνει, γίνεται εξυπνότερος, αλλά και ικανότερος στην αντιμετώπιση των Mimics, δίπλα από την μαχήτρια των Ειδικών Δυνάμεων Rita Vrataski (Emily Blunt), που έχει ξεκάνει περισσότερους Mimics από οποιονδήποτε στη Γη. Καθώς ο Cage και η Rita φέρνουν τη μάχη στους εξωγήινους, κάθε επαναλλαμβανόμενη μάχη μετατρέπεται σε ευκαιρία να βρεθεί το μυστικό για την εξολόθρευση των εξωγήινων εισβολέων και τη διάσωση της Γης.

Ody's thoughts

Δεν έχω διαβάσει το graphic novel και δεν γνωρίζω, απλά μαντεύω, αλλά αν δει κανείς το σενάριο… αντικειμενικά, και από μια κάποια απόσταση… Να προειδοποιήσω πως ίσως μάντεψα καλά και, άρα, είναι spoiler: να υποθέσουμε πως όλα είναι ένα παιχνίδι;! Δεν σας ακούγεται ακριβώς σαν κλασσικό arcade παιχνίδι το κάνω restart μέχρι να βρω τον τρόπο να νικήσω όλους τους κακούς;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.