Έτοιμη η βάση για το σενάριο του District 10

Το District 9 έπεσε σαν κεραυνός στο κινηματογραφικό στερέωμα, καθιερώνοντας τον Neill Blomkamp ως κορυφαίο σκηνοθέτη στο χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας. Τώρα, άρχισε να ετοιμάζει τη συνέχεια. District 9

Μια από τις πιο ευχάριστες και… ανορθόδοξες περιπτώσεις στο χώρο του, ο Neill Blomkamp ήταν αρκετά τυχερός ώστε να έχει την εύνοια του Peter Jackson. Έτσι, όταν η κινηματογραφική εκδοχή του Halo που ετοίμαζε για τη Microsoft έφαγε άκυρο, ο ίδιος κατάφερε λίγο αργότερα να… της πει ένα μεγαλοπρεπές fuck you, έμπρακτα: η Microsoft, λέγεται, είχε φοβηθεί πως, ως αρχάριος σκηνοθέτης, ο Neill δεν θα μπορούσε να αποδώσει στον κινηματογράφο το μεγαλείο του Halo. Αυτός, με μηδενικό budget, μας έδωσε το District 9, μια από τις σημαντικότερες, δυνατότερες και πλέον εντυπωσιακές περιπέτειες φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου. Και δεν ήθελε να ξανακούσει το όνομα Halo – ακόμη και αν η Microsoft έφτανε στο σημείο να τον παρακαλέσει γονατιστή.

district_9_005

Ενώ όλοι αισιοδοξούσαν πως η ιστορία της ταινίας, το σενάριο της οποίας έμενε ανοιχτό, θα συνεχιζόταν σε κάποιο sequel, ο Neill αποφάσισε να… επεκτείνει το portfolio του και να μην περιοριστεί σε μια επιτυχία και της συνέχειες της. Έτσι, ξεκίνησε να ετοιμάζει το Elysium. Έχοντας πια αποδείξει την αξία του στο Hollywood, κατάφερε όχι μόνο να έχει τεράστιο budget για αυτό, αλλά και να κλείσει ονόματα όπως η Jodie Foster και ο Matt Damon. Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν για αυτό, έχουμε δει trailers του και, για όποιον δεν το έχει ακούσει, από ό,τι φαίνεται, ο Neill έκανε και πάλι το θαύμα του και θα… επαναλάβει τη συνταγή του District 9: απόλυτη εκμετάλλευση του budget μέχρι την τελευταία δεκάρα, σε μια υπερ-εντυπωσιακή περιπέτεια φαντασίας, τεράστιας κλίμακας, με σοβαρό σενάριο που σέβεται τον εαυτό του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πως έχει ξεχάσει το District 9.

district_9_001

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει στο σύμπαν του, όταν… όλα τα άστρα έχουν βρεθί στη σωστή θέση. Μετά το Elysium θέλει να ετοιμάσει μια-δυο ακόμη ταινίες, αρκετά μικρότερης κλίμακας και σε διαφορετικό ύφος. Η μια είναι το Chappie, μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας, και η άλλη το Mild Oats, που… κανείς δεν ξέρει με τι ακριβώς θα έχει να κάνει, πέρα από το ότι θα έχει ανορθόδοξο χιούμορ, ανώμαλους χαρακτήρες και, πιθανότατα όχι απλά χαμηλό, μα… σχεδόν μηδενικό budget. Και μετά από αυτά, το District 10.

district_9_004

Αυτό είναι, για την ώρα, το όνομα της επόμενης ταινίας στο σύμπαν του District 9, για την οποία ο Neill έχει ήδη γράψει, μαζί με τη σύζυγο του και συν-σεναριογράφο της πρώτης ταινίας, Terri Tatchell, μια μελέτη 18 σελίδων. Αυτή αποτελεί το βασικό κορμό του σεναρίου της μελλοντικής ταινίας, και προφανώς τώρα θα φύγει από τα χέρια τους για να πάρει το ΟΚ από… τους απαραίτητους υπεύθυνους των studios, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η παραγωγή της, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας, δηλαδή, αλλά είναι πια σχεδόν σίγουρο πως θα το δούμε. Εκτός, βέβαια, αν όλες οι μέχρι τότε προσπάθειες του… πατώσουν – κάτι μάλλον απίθανο, αν κρίνουμε από τα πρώτα σχόλια που ακούγονται για το Elysium.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Nikos

    Ηταν η μονη ταινια με εξωγηινους που με εκανε να τους λυπομουν και ταυτοχρονα να νιωθω μια αηδια προς τους ανθρωπους…