Ένα album που… αξίζει να αγοράσεις!

Πώς θα μπορούσε ένα συγκρότημα να δώσει μεγαλύτερη αξία στο νέο album του; Δίνοντας σου, μαζί με αυτό, ένα χρήσιμο γκαντζετάκι – που… θα σου ανοίγει και τις μπίρες!

Queens_of_the_Stone_Age_001

Ναι, και όμως: δεν φτάνει που οι Queens of the Stone Age είναι ένα σχετικά γνωστό συγκρότημα, που ούτως ή άλλως θα έκανε κάποιες Χ πωλήσεις, μα είχαν και ένα… σατανικό σχέδιο για να τις πολλαπλασιάσουν: γιατί να διαθέσουν το νέο album τους σε ένα παλιομοδίτικο CD ή online, όταν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πολύ καλύτερο; Και έτσι, το… πουλάνε σε φλασάκι!

Όπως λένε και οι ίδιοι μέσα από το επίσημο διαφημιστικό του, που προσπαθεί (αποτυχημένα, κατά την άποψη του γράφοντα) να βασιστεί στο χιούμορ, ένα φλασάκι δεν πιάνει τόσο χώρο όσο τα Cds, ούτε… γδέρνεται ή είναι ευαίσθητο σε κακουχίες. Όπως και εκείνα, όμως, παίζει παντού δίχως πρόβλημα – αφού ακόμη και στα αυτοκίνητα τα περισσότερα σύγχρονα ηχοσυστήματα έχουν σχετική είσοδο. Πρόσθετο πλεονέκτημα πως μπορείς να μεταφέρεις τα τραγούδια στο PC σου και να το χρησιμοποιήσεις σαν κανονικό φλασάκι, χωρητικότητας 8GBs. Bonus, το ότι η πίσω πλευρά του είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να λειτουργεί ως… ανοιχτήρι για μπουκάλια μπίρας. Τι καλύτερο;

Queens_of_the_Stone_Age_logo

Και όμως, έχει και καλύτερο. Το κόστος το album είναι, πάνω-κάτω, $30 (ξέρετε, το γνωστό $29,99 των Αμερικάνων που και-καλά δείχνει φθηνότερο από το $30). Σχετικά καλή τιμή για album, αλλά μάλλον κάπως τσιμπημένη για φλασάκι 8GBs. Έλα που οι Queens of the Stone Age στέλνουν και δεύτερο φλασάκι σε όποιον παραγγείλει online το album τους, κάνοντας το κόστος να δικαιολογεί… τα φλασάκια από μόνα τους – με σχεδόν-δώρο τη μουσική του συγκροτήματος!

Αν μη τι άλλο, πρωτότυπη κίνηση, που μπορεί να έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, μα που στη συγκεκριμένη περίπτωση καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρωτοτυπία να μην εντοπίζεται (μόνο) στο… format διάθεσης, αλλά και στο ότι είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε όντως να παρουσιάζεται συμφέρουσα αγορά στον καταναλωτή. Με την ίδια λογική που, π.χ., οι Megadeth θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν το επόμενο album τους σε ένα… κατσαβίδι! Και έτσι, αγοράζοντας μουσικά album, το φτιάχνεις σιγά-σιγά το νοικοκυριό σου!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.