Μόνο το 27% των κατόχων OUYA έχει αγοράσει κάποιο παιχνίδι

Μάλλον δεν τα πάει και τόσο καλά όσον αφορά στο “market” της η πρώτη παιχνιδοκονσόλα με βάση το Android, OUYA.ouya 002

Όπως είπαμε και στον τίτλο μας, μόνο το 27% των κατόχων της έχει αγοράσει μέχρι σήμερα έστω και ένα παιχνίδι, που σημαίνει, από… την αντίθετη, πως το 73% των αγοραστών της έχει περιοριστεί σε ό,τι ήταν τσάμπα και δεν έχει σκάσει δεκαράκι για να αγοράσει κάτι!

Με άλλα λόγια, και όπως δεν έχουν παρατηρήσει αρκετοί (ακόμη και… η πηγή μας!), η OUYA βιώνει ό,τι έζησε και το ίδιο το Android και η Google στα πρώτα του βήμετα, όπου έβλεπε… με τα κυάλια το App Store της Apple, το μέχρι σήμερα πρότυπο για τα online καταστήματα, να… ισοπεδώνεται από τις μαζικές πωλήσεις “apps”.

Το δυστυχές για την ίδια την OUYA είναι πως το οικονομικό μοντέλο των δημιουργών της ποντάρει σε πολλές πωλήσεις software, από τις οποίες κρατάνε μερίδιο 30%. Όσο λιγότερες οι πωλήσεις των δημιουργών software για αυτήν, τόσο λιγότερα και τα έσοδα των δημιουργών της κονσόλας, και…

Και τόσο δυσκολότερη η ίδια η επιβίωση της, με τα μεγαθήρια PlayStation και Xbox να τη χτυπούν στο high end, και smartphones και tablets να κυριαρχούν στο casual gaming.

Ody's thoughts

Και ειδικά τώρα, με την έλευση του Chromecast, όπου με μόλις $35 μετατρέπει κανείς το υπάρχον smartphone ή tablet του σε “κονσόλα-που-παίζει-στην-TV”… Δύσκολα τα πράγματα για τις εξειδικευμένες βασισμένες-σε-Android κονσόλες, από τις οποίες η OUYA ήταν απλά ο… μπροστάρης. Γιατί να δώσει κανείς +€100 για μια κονσόλα, όταν μπορεί να δώσει +€200 για να αγοράσει ένα smartphone ή tablet, που και θα έχει… καλύτερο hardware (!), και, τώρα πια, θα μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά χάρη στο Chromecast, και θα είναι φορητό;! Και που, πιθανότατα… ήδη έχει;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.