Κάτι βρωμάει στην Amazon!

goats-amazon
…και το εννοώ, δεν είναι σχήμα λόγου! Μαθαίνουμε ότι στις εγκαταστάσεις που στεγάζονται οι δικτυακές υποδομές της Ιαπωνικής Amazon, έχουν προσληφθεί… γίδες για το κούρεμα του γκαζόν. Και λέω “έχουν προσληφθεί” γιατί, όπως όλοι οι διαπιστευμένοι υπάλληλοι της εταιρείας που είναι εφοδιασμένοι με την κάρτα πρόσβασής τους, έτσι και κάθε μία από τις εγκεκριμένες, πιστοποιημένες, ταυτοποιημένες και διαβαθμισμένες γίδες της Amazon έχει τη δική της ταυτότητα (ναι, της έχουν τραβήξει και τη φωτογραφία της).

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, άλλωστε απέχουμε πολύ από την 1η Απριλίου. Είναι μάλλον συνηθισμένη πρακτική σε ορισμένα μέρη του κόσμου να χρησιμοποιούνται ζώα βοσκής για να κουρεύεται το γρασίδι, αντί να προσλαμβάνονται κηπουροί και να χρησιμοποιούνται χορτοκοπτικά μηχανήματα.

Και η Google έχει κάνει κάτι ανάλογο, αφού από το 2009 έχουν αμολύσει κι αυτοί γύρω στα 200 γίδια για να διατηρείται φρεσκοκουρεμένο το γκαζόν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

Πολύ ωραία και οικολογικά όλα αυτά, αλλά – και επιστρέφοντας στον τίτλο μας – εκτός από φρεσκοκουρεμένο γρασίδι, οι γίδες έχουν τη συνήθεια να αφήνουν πίσω τους και άλλα φρέσκα πράγματα, εξίσου οικολογικά, αλλά καθόλου, μα καθόλου ευωδιαστά…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.