Επιστήμονες εμφύτευσαν μνήμες σε ποντίκια

Βάλτε τον Christopher Nolan σε ρόλο διαπλανητικού ηγέτη μας εδώ και τώρα! Μετά το Person of Interest και τις αποκαλύψεις της NSA, μια δεύτερη τεχνολογική εξέλιξη τον βγάζει ασπροπρόσωπο!CA.0326.INCEPTION.

Ναι, δεν είναι Ο δημιουργός του Person of Interest, μα… το έχει βάλει το χεράκι του στη σειρά (όπως με έχει διαβεβαιώσει ο φίλτατος blackfox). Και, τσουπ, με το τέλος του δεύτερου κύκλου της, να οι αποκαλύψεις για το πώς η NSA έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αντίστοιχο με Τη Μηχανή της σειράς, που παρακολουθεί κάθε συνομιλία και κίνηση μας.

Τώρα, επιστήμονες από το MIT ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να εμφυτεύσουν ψεύτικες αναμνήσεις σε ποντίκια. Και το κατάφεραν ερευνώντας το λεγόμενο “false memory syndrome”, ας-το-αποδώσουμε-ως “σύνδρομο ψεύτικων αναμνήσεων” (δεν γνωρίζουμε τον ελληνικό επιστημονικό του όρο), μια περίπτωση όπου το μυαλό φαίνεται να θυμάται συμβάντα που όμως… δεν συνέβησαν ποτέ.

inception 003

Το πείραμα τους, που θυμίζει την ταινία του Chris, Inception, όπως θυμίζει και το Engadget, και… θα συμφωνήσουμε μαζί του. Έχουμε, όμως, δρόμο μπροστά μας, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να… μπαίνουμε ο ένας στο μυαλό του άλλου και να ανατινάζουμε συνειδητά τα όνειρα μας (ενώ πίνουμε καφέ με την Ellen Page).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.