Θέλεις headset στο Xbox One; Ξηλώσου!

Το Xbox One δεν θα περιέχει στη συσκευασία του headset για να παίζετε τα αγαπημένα σας CoD και Battlefield σε multiplayer. Αυτό το ξέραμε εδώ και μήνες και η δικαιολογία της Microsoft ήταν ότι έτσι κι αλλιώς η κονσόλα θα διαθέτει Kinect, το οποίο έχει μικρόφωνο. Σήμερα η Microsoft έρχεται να μας ανακοινώσει ότι θα φτιάξει headset για το XO, το οποίο και θα πουλά στην τιμή των $25. Σουρπρίζ!!! Επίσης θα πουλά τον ασύρματο controller της κονσόλας αντί $60. Πόσο θα τις στοίχιζε άραγε να βάλει ένα απλό headset, όπως στο Xbox 360; 4-5 δολάρια; Τώρα θα γίνω κακός αν τους αποκαλέσω για 45.328η φορά “φραγκοφονιάδες”;

Προς στιγμήν υπήρξε η εντύπωση ότι η MS είχε αλλάξει γνώμη και ότι τελικά θα συμπεριλάμβανε το headset στο πακέτο, αλλά κάτι τέτοιο διαψεύσθηκε. Τώρα μας λέει ότι ούτε καν το headset του 360 δεν είναι συμβατό και θα υπάρξει adapter αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας περιφερειακό και να μην αγοράσετε το καινούριο. Σε κάθε περίπτωση θα πληρώσετε παραπάνω.

Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι στην αρχή το Xbox One αποδεικνύεται μάλλον ακριβό και ασύμφορο. Ίσως θα πρέπει να περιμένει κανείς μερικούς μήνες, να δει τα games του, μια πτώση τιμής, καθώς και τα πρώτα φτηνότερα περιφερειακά που θα βγουν για αυτό από τρίτους κατασκευαστές, για να αξιολογήσει καλύτερα και να σταθμίσει την αγορά του.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.