Ως το τέλος του έτους “ανοίγει” η beta του Survarium

Μια είδηση που απευθύνεται σε μια πολύ συγκεκριμένη, αλλά και… δικαιολογημένα φανατική μερίδα gamers: παίδες, το MMO sequel των S.T.A.L.K.E.R. θα είναι σχεδόν έτοιμο σε λίγους μήνες!

vostok games survarium 004

Οι μη-οπαδοί του S.T.A.L.K.E.R. μάλλον δεν έχουν ξανακούσει το ονοματάκι Survarium. Από την άλλοι, όσοι… ξεκοκκάλισαν τα πρώτα δυο παιχνίδια, και περίμεναν πώς και πώς το τρίτο πριν οι δημιουργοί του… ψιλο-χρεοκοπήσουν, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια συνέχεια στο Survarium, έναν τίτλο που είναι σχεδόν από κάθε άποψη το… S.T.A.L.K.E.R. 3. Σχεδόν.

Βασικές διαφορές του Survarium πως μιλάμε για ένα online παιχνίδι με multiplayer δράση – εκτός αν… άλλαξαν τα σχέδια των δημιουργών του από την τελευταία φορά που είχαμε ακούσει για αυτό. Κατά τα άλλα, και το Survarium θα έχει μετα-αποκαλυπτικό setting, μεταλλαγμένους, τέρατα, και το σημαντικότερο, την ίδια “ανοιχτή” λογική των προηγούμενων τίτλων.

vostok games survarium 001

Η είδηση, λοιπόν, δεν είναι πως… το παιχνίδι υπάρχει – αυτό το γνωρίζαμε – μα πως η Vostok Games αισιοδοξεί πως θα “ανοίξει” τη beta του στα πλήθη μέχρι το τέλος του έτους. Μικρό προβληματάκι, πως αυτό δεν θα αφορά όλο τον κόσμο, μα μόνο τη Ρωσία και τα πέριξ, όπου είναι και η έδρα της εταιρείας.

Έτσι, ο πλέον φανατικός οπαδός του S.T.A.L.K.E.R., καλά θα κάνει να αρχίσει να ετοιμάζει από τώρα τα μπαγκάζια του και να… μαθαίνει την Ρωσικήν.

vostok games survarium 007

Από την άλλη, βέβαια, αυτό σημαίνει πως, ανάθεμα, πόσο, ένα, δυο, άντε τρεις μήνες μετά, το πολύ, η beta θα ανοίξει και για τον υπόλοιπο πλανήτη, και άρα, ο τίτλος δεν απέχει και πολύ από… πόσο;! Ένα χρονάκο, πάνω-κάτω;

Ody's thoughts

Καλή ιδέα πάντως: μετα-αποκαλυπτικό MMO με FPS λογική και σχετικά ρεαλιστική σχεδίαση. Πλήρης αντίθεση με τα εντελώς “φανταστικά” settings των υπόλοιπων τίτλων του είδους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.