Το Sven Co-op μετατρέπεται σε επίσημη έκδοση του Half-Life!

Ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπημένα mods του πρώτου Half-Life “επισημοποιείται” και επεκτείνεται με την εύνοια της ίδιας της Valve.

sven coop 003

Το Sven Co-op ήταν – και είναι, αφού συνεχίζει να αναπτύσσεται – ένα mod για το κλασσικό Half-Life που “απλά” πρόσθετε υποστήριξη co-op, δηλαδή συνεργασίας δυο παικτών, σε διάφορα σημεία της ιστορίας του. Το mod αναπτύσσεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια, αλλά… Μάλλον είχε φτάσει το τέλος του, με το δημιουργό του να έχει ανακοινώσει πως η επόμενη έκδοση του θα ήταν πιθανότατα και η τελευταία.

Ody's thoughts

Όπως και να το κάνουμε, ακόμη και για ένα ανεπίσημο, ημι-ερασιτεχνικό project, δεκαπέντε χρονάκια είναι μεγάλο διάστημα!

sven coop 002

Να, όμως, μια ευχάριστη έκπληξη: η Valve επικοινώνησε με το δημιουργό του mod και όχι μόνο του έδωσε το ελεύθερο να τροποποιήσει τη μηχανή του Half-Life όπως επιθυμεί για να το βελτιώσει ακόμη περισσότερο, όχι μόνο του παρέχει πρόσβαση στους πόρους της και τεχνική βοήθεια, ώστε να είναι άρτιο απο κάθε άποψη και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, μα, επιπλέον, θα το διαθέσει μέσω του δικτύου της, Steam, ως μια standalone εμπειρία. Δηλαδή, όποιος θέλει να το χαρεί, δεν θα πρέπει να έχει ήδη κάποιον δικό της τίτλο από τη σειρά Half-Life – στον οποίο το Sven Co-op “πατάει” εφαρμόζοντας αλλαγές. Αντίθετα, η επόμενη έκδοση του θα είναι εντελώς standalone, όπως λέμε “αυτόνομη”.

Και ναι, όλα αυτά σημαίνουν πως πολύ σύντομα θα μπορεί κανείς να παίξει σχεδόν όλο το πρώτο Half-Life, εκσυγχρονισμένο, απολύτως δωρεάν, με την προϋπόθεση πως θα το παίξει παρέα με ένα φιλαράκι του! Όχι και άσχημα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.