Ο μπαμπάς του Abe “θάβει” τη Microsoft

Ο Lorne Lanning, χερ κουμαντάτ της Oddworld Inhabitants, γνωστής κυρίως (ή, μάλλον, “μόνο”;!) από τη σειρά που άρχισε με το Abe’s Oddyssee, “έθαψε” κανονικότατα τη Microsoft. Oddworld-Abes_Odysee-New_n_Tasty-003

Όπως είπε στο VG247, ο… “μπαμπάς” του Abe, Lorne Lanning, θεωρεί το Xbox One, ή μάλον την προσέγγιση της Microsoft όσον αφορά στη νέα της κονσόλα, μια πραγματική καταστροφή. Και έχει ξαναζήσει, είπε, αντίστοιχη κατάσταση.

Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο Xbox, αυτός ήταν ένας από τους βασικούς developers που βρέθηκαν να προωθούν την κονσόλα στην Ευρώπη. Εκεί έβλεπαν το κοινό και τους δημοσιογράφους να είναι οργισμένοι για τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχε η Microsoft προς αυτούς – και το Ευρώ – σε σχέση με τη… μαμά-Αμερική – και το δολάριο. Όταν επέστρεψαν, προσπάθησαν να πείσουν τη Microsoft πως ακολουθούσε λάθος πολιτική, πως η κονσόλα της θα πάτωνε στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η Microsoft επέμενε πως ήξερε τι έκανε. Η ιστορία απέδειξε πως δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα.

Τώρα, κάνει πάλι το ίδιο λάθος με τους indies: για να μπορέσουν “οι μικροί” indies να δημοσιεύσουν έναν τίτλο τους στην κονσόλα της, πρέπει να έχουν έναν… “μεγάλο” συνεργάτη. Ένα “ονοματάκι” σαν την Electronic Arts, την Activision ή, για δες, την ίδια τη Microsoft. Έναν συνεργάτη που, προφανώς, θα απαιτεί και μερίδιο από την πίτα των εσόδων. Έναν συνεργάτη που, αφού δεν θα έχει κουνήσει ο ίδιος το δαχτυλάκι του, μάλλον στον πραγματικό κόσμο που ζούμε δεν ονομάζεται “συνεργάτης”, αλλά… “μαφιόζος” που “πουλά προστασία για το τίποτα”. Μόνο και μόνο επειδή εκείνος “έχει την πλατφόρμα με τα φράγκα”, και αν θέλεις “να μπεις στο παιχνίδι”, θα πρέπει “να του δώσεις μερίδιο”.

Oddworld-Abes_Odysee-New_n_Tasty-004

Μόνο που, τώρα πια, “οι μικροί” έχουν αρκετές άλλες διόδους μέσω των οποίων να παρουσιάσουν τα παιχνίδια τους στο ευρύ κοινό. Πλατφόρμες όπως το App Store, το Gogle Play αλλά και το Steam και, σε μικρότερο βαθμό, η Desura, έχουν σχεδόν όλα τα προνόμια του Xbox Live, δίχως τα… κουσούρια. Άρα, τι έχει, πια, να προσφέρει η Microsoft, ώστε να είναι κανείς διατεθειμένος να ανεχτεί τις απαιτήσεις της;

Και αυτό, πάνω-κάτω, είναι “το ζουμί” από όσα λέει ο κ. Lanning σχετικά με τη Microsoft και το Xbox One. Για ολόκληρη τη συνέντευξη του (στα Αγγλικά), επισκεφθείτε την πηγή μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.