Οπαδοί του Xbox One: θέλουμε πίσω τους περιορισμούς μας!

Ομάδα μαζοχιστών, σαδιστών και ωχαδερφιστών έχουν συγκεντρωθεί γύρω από ένα petition που παρακαλά τη Microsoft να επαναφέρει τους περιορισμούς που είχε αρχικά ανακοινώσει για το Xbox One.

Security

Η ανακοίνωση του πώς θα λειτουργούσε το Xbox One ήταν μια από τις πιο τραγικές στιγμές στην ιστορία της Microsoft, με την εταιρεία να αναγκάζεται να κάνει στροφή 180 μοιρών μετά από λίγες ημέρες, ανακοινώνοντας πως ακυρώνονταν όσα είχε ανακοινώσει. Η νέα κονσόλα της δεν θα απαιτούσε από τον κάτοχο της να συνδέεται κάθε μέρα με τους servers της εταιρείας για να πιστοποιήσει τα παιχνίδια του. Δεν θα απαιτούσε online σύνδεση και μόνο για τη λειτουργία τους. Δεν θα περιόριζε ψηφιακά τον αριθμό των χρηστών με τους οποίους θα μπορούσες να μοιραστείς ένα παιχνίδι. Δεν θα απαιτούσε να αγοράσεις νέα άδεια χρήσης ενός παιχνιδιού που βρέθηκε στα χέρια σου από έναν τρίτο – που, για παράδειγμα, σου δάνεισε ένας φίλος, νοίκιασες ή αγόρασες μεταχειρισμένο.

ΟΧΙ, όμως: ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ όλα αυτά. Ή, τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται ο δημιουργός του σχετικού petition προς τη Microsoft, το οποίο έχει βρει και αρκετούς ομοϊδεάτες που το έχουν υπογράψει ψηφιακά. Ο ίδιος βλέπει μόνο τα θετικά της υπόθεσης, το ότι όλοι οι τίτλοι σου θα είναι διαθέσιμοι online, όπου και αν βρίσκεσαι, στο cloud, και όχι παγιδευμένοι σε ένα υλικό μέσο ή μια κονσόλα. Πως θα μπορείς με ένα κλικ να δανείσεις ένα παιχνίδι σου, ψηφιακά και μέσω cloud, σε ένα φίλο σου, δίχως να πρέπει να του ταχυδρομήσεις το δισκάκι. Πως όταν πας από το σπίτι ενός φίλου σου, ουσιαστικά θα έχεις μαζί σου και όλα τα παιχνίδια σου, και ας μην κουβαλάς δισκάκια – αρκεί να κάνεις login στο δικό του Xbox One με το δικό σου λογαριασμό.

Ody's thoughts

Όλα τα παραπάνω θετικά μπορούν εύκολα, βέβαια, να ακυρωθούν ένα προς ένα. Για παράδειγμα, αν εγώ πάω από το σπίτι του Galacticus, για να παίξουμε ΕΝΑ παιχνίδι που θα έχω στη συλλογή μου, θα πρέπει να ξεκινήσει να το κατεβάζει πριν από… Εμ… Να πούμε τρεις μήνες; Διότι ο Galacticus συνδέεται μέσω mobile σύνδεσης. Εγώ πιάνω max τα 6, άντε, 6,5MBits. Πόσο χρόνο θέλει να κατέβει ένα παιχνίδι 15GBs – 20GBs σε μια τέτοια σύνδεση; Άρα, μήπως είναι ευκολότερο να… πάρω μαζί μου κανα-δυο δισκάκια; Μήπως, λέω!

Άξιο αναφοράς, βέβαια, πως ανάμεσα στους υποστηρικτές του petition υπάρχουν και κάποιοι που το έχουν υπογράψει περισσότερο για… χιουμοριστικούς λόγους. Έτσι, συναντώνται σχόλια-διαμάντια όπως το:

Quote:

Θέλω πάντα-online περιορισμούς (DRM). Θέλω να εξαφανιστούν τα καταστήματα που νοικιάζουν παιχνίδια. Δεν θέλω να δανείζονται από εμένα παιχνίδια οι φίλοι μου, διότι γάμα τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.