Να γιατί δεν θα αγοράσετε Xbox One: άλλαξε το αφεντικό του

Δεν έχει σημασία που έφυγε ο Don Mattrick από την ομάδα του Xbox. Έχει, δηλαδή, αλλά αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι το ποιος αναλαμβάνει το ρόλο του. Ο Ballmer βρε! Ναι!

Αν δεν σας λέει κάτι κανένα από τα ονόματα, ας το πάρουμε από την αρχή: όταν έφυγε από τη Microsoft ο Bill Gates, άφησε στη θέση του τον Steve Ballmer. Σήμερα, σχεδόν μετά από μια δεκαετία, η Microsoft βλέπει το Office να χάνει πόντους από τις αντιπροτάσεις της Google, τα Windows να απογοητεύουν πάλι και πάλι τους χρήστες, σκοτώνοντας τις πωλήσεις των PCs και… βοηθώντας στη μικρή μεν, σταθερή δε εξάπλωση των Mac OS και Linux, ενώ από απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο των smartphones μετατράπηκε σε σκιά της Apple. Και έχασε παντελώς και το τρένο με τα tablets.

Don Mattrick

Πολλά από τα παραπάνω αρκετοί τα αποδίδουν ακριβώς στο ότι στο τιμόνι της, όλη αυτή την περίοδο, ήταν ο Steve Ballmer, που κατά κάποιους έχει πάρει τη μια λανθασμένη απόφαση πίσω από την άλλη. Εμείς, ως unregistered, δεν θα λάβουμε θέση, δεν θα τον επικρίνουμε ή κατακρίνουμε, μα… Οφείλαμε να τα αναφέρουμε όλα αυτά, ενημερώνοντας πως η θέση του Don Mattrick, που έφυγε από την ομάδα του Xbox, από τη Microsoft, από ό,τι ακούγεται για τη Zynga, θα μείνει κενή. Και, μαζί με άλλες αλλαγές και μετατάξεις, το όποιο συνολικό κενό μείνει στην ομάδα του Xbox, ακούγεται πως θα το καλύψει ο ίδιος ο Steve Ballmer. Έτσι, θα έχει αμεσότερη σχέση με τα προϊόντα της συγκεκριμένης οικογένειας, και ουσιαστικά θα κρατά στα χέρια του το πηδάλιο για τη μελλοντική πορεία τους.

Ody's thoughts

Παγόβουνο, αδέλφια!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.