Και το Xbox One θα παίζει τους τίτλους ενώ κατεβαίνουν

Όπως επιβεβαίωσε αντιπρόσωπος της Sony στο Polygon, και όπως θα συμβαίνει και στο PlayStation 4, και το Xbox One θα μπορεί να ξεκινά ένα παιχνίδι πριν ολοκληρωθεί η μεταφορά του.

Xbox One Controller Closeup 001

Μια σημαντική διαφορά του Xbox One σε σχέση με όλες τις κονσόλες που έχουν προηγηθεί είναι πως σε αυτό θα είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση όλων των παιχνιδιών στο δίσκο του. Όπως είχε εξηγηθεί, όμως, αυτό δεν θα σημαίνει και πως θα πρέπει να… περιμένει με τις ώρες ο χρήστης μέχρι να μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι, αφού θα εγκαθίστανται στο δίσκο πρώτα τα τμήματα που χρειάζονται για να μπορεί να ξεκινήσει να παίζει, συνεχίζοντας με… τα υπόλοιπα. Με άλλα λόγια, ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί σε δισκάκι, θα μπορεί να ξεκινήσει να παίζει πριν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του. Τι θα συμβαίνει, όμως, με τα παιχνίδια που δεν βρίσκονται σε δισκάκι, μα που ο χρήστης κατεβάζει στην κονσόλα του;

Το ίδιο. Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας, και σε αυτή την περίπτωση θα κατεβαίνουν πρώτα τα απαραίτητα κομμάτια ενός παιχνιδιού ώστε να μπορεί κανείς να ξεκινήσει να παίζει άμεσα, συνεχίζοντας, και εδώ, με τα υπόλοιπα απαιτούμενα αρχεία.

Άξιο σημείωσης πως και η Sony θα παρέχει δυνατότητα να ξεκινάς να παίζεις ένα παιχνίδι κατά την εγκατάσταση του, αλλά και… πριν καν ξεκινήσει η εγκατάσταση του, χάρη στην τεχνολογία της εταιρείας Gaikai, που έχει εξαγοράσει και ενσωματώσει στο PlayStation 4. Μέσω αυτής ένα παιχνίδι μπορεί να στρημάρεται σαν… video του YouTube, οπότε δεν απαιτείται η παραμικρή εγκατάσταση αρχείων.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.