Ιδρυτής της Atari: σκόνταψε με το Xbox One η Microsoft

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Atari, Nolan Bushnell, η Microsoft έκανε όλες τις λάθος κινήσεις με την αποκάλυψη του Xbox One.

Nolan-Bushnell-001

Σε συνέντευξη του στο VG247, ο Nolan Bushnell είχε αρκετά ενδιαφέροντα πραγματάκια να πει, τόσο για τη Microsoft όσο και, κατ’ επέκταση, τη σημερινή βιομηχανία του gaming.

Όσον αφορά στο ίδιο το Xbox One, θεωρεί πως η Microsoft σκόνταψε για τα καλά.

Quote:

Τα έκαναν σκατά (Σημ.: “They totally screwed it up”). Όταν άκουσα κάποιες από τις ανακοινώσεις και την ανάλυση τους, κουνούσα το κεφάλι και αναρωτιόμουν τι διάολο σκέφτονταν;. Φυσικά και δεν θα περνούσε εύκολα αυτό.

Quote:

Θέλουν να πουλάνε το Office ως υπηρεσία (…) Θέλουν να βρίσκονται τα πάντα στο cloud, θέλουν να σου νοικιάζουν πράμα, όχι να σου πουλάνε.

Και όπως εξήγησε, ο λόγος είναι διότι θεωρεί πως έτσι θα επεκτείνει τις πωλήσεις της και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πειρατείας. Διότι, αν δεν έχεις ένα αντύτυπο λογισμικού, μα το χρησιμοποιείς ως μια άυλη υπηρεσία στο… γενικό και αόριστο cloud, πώς θα το πειρατεύσεις;

Όσον αφορά στα μεταχειρισμένα παιχνίδια, και τη… μανία όλων να τα εξαφανίσουν και να χώσουν παντού υποχρεωτικό DRM, ο κ. Bushnell μας έδωσε την, κατά πάσα πιθανότητα, πιο απλή και ανθρώπινη παρομοίωση για την όλη κατάσταση:

Quote:

Στην πράξη θεωρώ πως οι ανταλλαγές τίτλων (Σημ.: εννοεί σε καταστήματα, ως επιστροφές, για να πάρεις νεότερους με έκπτωση) είναι καλές και φέρνουν περισσότερα έσοδα. (Σημ.: η επικρατούσα άποψη στη βιομηχανία του gaming είναι η απολύτως αντίθετη, πως στερούν έσοδα γιατί ο gamer βρίσκει τους τίτλους σε χαμηλότερο κόστος – και δεν πληρώνει τους δημιουργούς τους, μα έναν άλλο gamer). Υπάρχει και η ακόλουθη σκέψη: πιστεύω πως, από πολλές απόψεις, ένα παιχνίδι με κόστος $50 είναι μια ασυνέχεια. Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να αγοράσουν ένα παιχνίδι κόστους $50 από ό,τι υπάρχουν που μπορούν. Και έτσι, πάντα υπήρχε η δυνατότητα να κάνεις το εξής, αν δεν είχες να αγοράσεις ένα νέο παντελόνι, μπορούσες να πας σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα και να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο, και το ίδιο συμβαίνει και στα παιχνίδια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.