Η Activision Blizzard “την έκανε Bungie” στην Vivendi

Όπως ακριβώς η Bungie, αφού είχε ενσωματωθεί στη Microsoft, δήλωσε μετά από χρόνια κουρασμένη και κατάφερε να αποσχιστεί από αυτήν, το ίδιο έκανε τώρα η Activision Blizzard με την Vivendi.

call of duty 003

Η Activision Blizzard γεννήθηκε όταν Activision και Vivendi ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια στο χώρο του gaming – και μια συμφωνία που έφτανε τα $18,9 δισεκατομμύρια. Ψίχουλα.

Τώρα, η Activision Blizzard… ξαναγενιέται, αφού εξαγόρασε την “ανεξαρτησία” της από την μέχρι πρόσφατα συνεργάτιδα Vivendi, για $8,2 δισεκατομμύρια. Ηγέτης της προσπάθειας, ο CEO της εταιρείας, Bobby Kotick, που “τα μαγείρεψε” ώστε η ίδια η Activision Blizzard να βάλει τα $5,83 δισεκατομμύρια, με την υποστήριξη μιας ανεξάρτητης ομάδας επενδυτών που… “τσοντάρει” τα υπόλοιπα.

Άξιο αναφοράς πως, στον κόσμο που ζούμε, τα χρήματα μπορούν να είναι… πραγματικά ή “θεωρητικά”. Έτσι και η Activision Blizzard, που έχει απόθεμα $4 δισεκατομμύρια χάρη στα πιο πετυχημένα franchises της, θα χρησιμοποιήσει μόνο το ένα από αυτά για την εξαγορά, κρατώντας τα υπόλοιπα για τη δημιουργία μελλοντικών τίτλων της.

“Και που θα βρει τα υπόλοιπα”; Για αυτό μιλήσαμε για “θεωρητικά” χρήματα: θα τα… χρωστάει.

Ody's thoughts

Με άλλα λόγια, αν αρχίσει ένα σερί αποτυχιών, ακόμη και για ένα πάρα πολύ μικρό διάστημα, δεν θα είναι και δύσκολο να βρεθεί στην ίδια θέση με την THQ, αφού “παίζει στα όρια”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.