Η απόδειξη πως η Nintendo δεν πάει καλά: επιστρέφει ο Seaman;!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε πει πως η Nintendo την έχει χάσει τη μπάλα για τα καλά; Αν, όντως, η είδηση κυκλοφορίας ενός νέου Seaman αποδειχθεί αληθινή… Θα αποτελεί την απόδειξη για την άποψη μας!

seaman 001

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Seaman… Μπράβο σας! Συγχαρητήρια, που καταφέρατε να αποφύγετε μια από τις πιο τραγικές ψηφιακές εμπειρίες όλων των εποχών – διότι, όχι, “παιχνίδι” δεν το λες. Εκτός αν είσαι ο Molyneux.

Info

Εδώ αξίζει να κάνουμε μια παρένθεση για να αναφέρουμε πως είναι κλασσικό “ηλίθιο αστείο” εις τα αμερικάνικα το να μπλέκεις τη λέξη seaman, που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει “ναυτικός”, με τη λέξη semen, που σε ακριβέστατη απόδοση σημαίνει “σπέρμα”. Το έχει το κουσούρι η Nintendo να επιλέγει τέτοια ονόματα – το επιβεβαίωσε χρόνια μετά τον Seaman με το Wii (wee = το… πιπί εις την αγγλικήν).

Ο Seaman, λοιπόν, ήταν μια ψηφιακή εμπειρία για την όχι-και-τόσο-επιτυχημένη κονσόλα της Sega, Dreamcast. Βαισκότερο χαρακτηριστικό του, πως κατάφερε να ξεπεράσει την αποτυχία του Dreamcast με την ακόμη μεγαλύτερη δική του αποτυχία – λες και πήγαιναν κόντρα παιχνίδι και κονσόλα ποιό θα μείνει πιο κοντά στον πάτο. Λίγο αργότερα, μετακόμισε την αποτυχία του και στο PlayStation 2, με τη μορφή ενός sequel. Ελάτε, μαντέψτε αν πέτυχε και εκείνο: σας προκαλούμε..!

Το “παιχνίδι”…

Ody's thoughts

Μισό λεπτό, για να χωνέψω τι γράφω. Με συγχωρείτε. Πρέπει να πάρω κάποιες ανάσες για να μη σπάσω την οθ… ΑΡΓΚΡΓΡΡΡΡ… ΗΡΕΜΑ! ΗΡΕΜΑ!…

Το “παιχνίδι”, λοιπόν…

Ody's thoughts

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Λέγαμε, το “παιχνίδι”…

Ody's thoughts

…ΑΑα…

…είχε να κάνει με εσένα να επικοινωνείς με έναν…

Ody's thoughts

…ΑΑαααΑΑΑ…

…άνθρωπο-ψάρι…

seaman 002

Ody's thoughts

ΟΧΙ! ΟΧΙ! ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ! ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ!

…ή, για την ακρίβεια, με ένα ψάρι με κεφάλι ανθρώπου…

Ody's thoughts

ΟΧΙ!!!!

Ναι, και όμως. Και με το “επικοινωνείς”, εννοούμε κυριολεκτικά “να επικοινωνείς”, αφού “έπαιζες”…

Ody's thoughts

ΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑ… ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ… ΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑΝΑΝΝΑ

…”μιλώντας” του, όπως προσπαθεί σήμερα, δεκαετίες μετά το Seaman, να κάνει η Microsoft με το Kinect και δεν τα καταφέρνει.

Ερώτηση κρίσεως: αν δεν το καταφέρνει σήμερα η Microsoft, με τόσα χρόνια εξέλιξης της τεχνολογίας να έχουν μεσολαβήσει, ΠΟΣΟ καλά λέτε πως το κατάφεραν οι δημιουργοί του Seaman τότενες;

Ody's thoughts

Γιατί;! Όχι, σοβαρά, γιατί;!

Η Nintendo, λοιπόν, μέσα στην τεράστια σοφία της…

Ody's thoughts

Αυτό ήταν αστείο, έτσι; Γελάστε.

…αποφάσισε να επαναφέρει τον Seaman. Ή, τουλάχιστον, αυτό δείχνει το ότι καταχώρησε στην Ιαπωνία trademarks για τα ονοματάκια…

Quote:

Mysterious Pet: Legend of the Fish With A Human Face

…και…

Quote:

Mysterious Partner: Legend of the Fish With A Human Face

…που ΜΑΛΛΟΝ δεν αναφέρονται στον μπάταμαν, ή κάποιον άλλο άσχετο χαρακτήρα, αλλά στον Seaman.

Ody's thoughts

Εκτός, βέβαια, αν σας θυμίζει κάποιον άλλο το “Ψάρι Με Ανθρώπινο Πρόσωπο”. Επ! Μπάμπη! Πάλι εδώ;!

seaman 003ΑΥΤΗ, λοιπόν, είναι η άποψη της Nintendo για το τι πρέπει να κάνει για να γνωρίσει λίγη επιτυχία το χάλια-το-σχεδιάσατε-εξαρχής-και-σιγά-μην-πάει-κόντρα-τα-Xbox-One-και-PlayStation-4 Wii U της. Αυτή: το να επαναφέρει ένα αποτυχημένο, παράξενο franchise, που όλοι θυμούνται με τις χειρότερες αναμνήσεις, μόνο και μόνο για το πόσο “αλλού” και “εντελώς κούκου” ηταν. ΑΥΤΟ θα κάνει το Wii U να πουλά σαν τρελό.

Ody's thoughts

Θέλω να τους χτυπήσω. Πραγματικά, θα ήθελα να έχω μπροστά μου τον άνθρωπο που σκέφτεται ποιούς τίτλους θα κυκλοφορήσει η Nintendo, να αρχίσω να τον κοπανάω στο κεφάλι με καουτσουκενιο ρόπαλο – να κάνει και γκελ. Μπας και ισιώσει ο εγκέφαλος, βρε παιδί μου. Δηλαδή, ΤΙ άλλο θα δούμε από αυτή την εταιρεία;! Γιατί δεν κυκλοφορεί και έναν εξομοιωτή βαρελιού (you know, Donkey Kong – the original version).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.