Επιστρέφει το… αδικοχαμένο Outcast;!

Οι αρχικοί δημιουργοί του εκπληκτικού κλασσικού τίτλου, Outcast, απέκτησαν και πάλι τα δικαιώματα για αυτόν. Να θεωρήσουμε σίγουρο το sequel; Outcast 007

Η Atari είχε πάρει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του Outcast ως framchise, μα… δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα εδώ και χρόνια με αυτό, με αποτέλεσμα να έχει, πια, ξεχαστεί. Ένα από τα πιο πρωτότυπα παιχνίδια της εποχής του, το… υπερ-φιλόδοξο Outcast αγνόησε επιδεικτικά την τάση της τότε εποχής για κάρτες γραφικών με όλο και περισσότερα πολύγωνα, και βάσισε την engine του στην τεχνολογία των Voxels. Το αποτέλεσμα ήταν ένας τίτλος που… αγνοούσε επιδεικτικά την κάρτα γραφικών, που όμως γινόταν όλο και πιο εντυπωσιακός ανάλογα με το… πόσο δυνατό επεξεργαστή είχες.

Αυτή η ιδιομορφία του Outcast ήταν αυτή που, ουσιαστικά, το έκανε… το Crysis της εποχής του: λίγοι μπορούσαν να το τρέξουν όπως θα έπρεπε, μα όσοι το μπορούσαν, το ερωτεύτηκαν. Κάτι αυτό, κάτι το ότι εκείνη την εποχή το Internet δεν ήταν και τόσο διαδεδομένο ώστε το ονοματάκι του να συνεχίσει να ακούγεται, και το Outcast ξεχάστηκε από τους περισσότερους. Εκτός από τους δημιουργούς του.

Η Appeal ήθελε και στο παρελθόν να δημιουργήσει ένα sequel για τον τίτλο, αλλά οι προσπάθειες της χτυπούσαν στο… τοίχος των δικαιωμάτων της Atari. Τώρα, αφού κατάφερε επιτέλους να αποκτήσει και πάλι τα δικαιώματα του κλασσικού τίτλου της, και αφού… ένα και ένα κάνει δυο (συνήθως), μάλλον η απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα είναι πως ναι, αναμένεται sequel. Εξάλλου, αν όχι, τότε… για ποιο λόγο θα πάλευε για να τα ξαναποκτήσει;

Προφανώς ο νέος τίτλος θα ακολουθήσει τη λογική του πρώτου, παρουσιάζοντας έναν ανοιχτό τίτλο δράσης που όμως θα διαθέτει και ένα κεντρικό single player σενάριο – το αρχικό Outcast δεν ήταν πολύ διαφορετικό στο πώς συνδύαζε αυτά τα στοιχεία από τίτλους όπως τα Grand Theft Auto. Και μάλλον είναι δεδομένο πως… ξεχνάμε τα Voxels.

Info

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τόσο ορισμένες εικόνες από τον κλασσικό τίτλο, όσο και κάποιες από σύγχρονες προσπάθειες reboot του – στις οποίες και ανατρέξαμε για… να έχουμε και κάποιες εικόνες με ανάλυση της προκοπής, αφού αυτές από το ίδιο το Outcast είναι, πια… thumbnails!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Αντε επιτελους!

 • Αντε επιτελους!

 • sionk

  Μιλάμε για παιχνιδάρα!!!Πάρα πολύ καλό σενάριο και πάρα πολύ καλό gameplay. Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου το “i can see you ulukai”

 • spiros

  respect..!

 • Έεεεερχεται campaign στο Kickstarter, την βλέπω την δουλειά. Άλλωστε, είναι της μοδός.
  Το συγκεκριμένο παιχνίδι το αξίζει όμως (υπάρχει και στο GOG).
  Άντε, ΊΙΙΙΙΣΩΣ κάποιος ψήσει και τον Barker να μας δώσει κάτι ανάλογο του Undying τώρα….
  Και μετά ξύπνησα….