Ανακύκλωση κώδικα; Κι όμως, υπάρχει!

Όχι Ιούλιε, μην ψάχνεις να βρεις τους… ανάλογους κάδους για να συνεισφέρεις το κουτί με το WordStar που κρύβεις στο πατάρι σου. Εννοούμε κάτι άλλο, τελείως διαφορετικό.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην αγωγή που κατέθεσε ο Robin Antonick το 2011 εναντίον της EA για την… συγκεκριμένη κατηγορία.

WTF?

Όσοι δεν έχουν ξαναδιαβάσει το συγκεκριμένο όνομα (του Robin, όχι της EA…) φυσικά και δεν θα ξέρουν την ιστορία -μην αγχώνεσαι όμως Ιούλιε, γι’ αυτό είμαστε εδώ.
Ο Robin λοιπόν ήταν ο σχεδιαστής του (δημοφιλέστατου στο Αμέρικα) Madden NFL (παιχνίδι ράγκμπι, ούτε εγώ το ήξερα Μπάμπη) στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του (1988).

Το 2011 στράφηκε έναντι της EA γιατί θεωρεί πως σε κάποιες εκδόσεις (1990 – 1996) η εταιρία χρησιμοποίησε μέρος δικού του κώδικα -ή ενσωμάτωσε λειτουργίες που αυτός είχε σχεδιάσει.

The Verdict?

Η δικαίωσις του προγραμματιστού!
Η ΕΑ κρίθηκε ένοχη από σώμα ενόρκων και καταδικάστηκε σε πληρωμή 11 εκατομμυρίων.
Φυσικά θα ασκήσει έφεση -αλλά τα βάσανα δεν σταματούν εδώ!

Κι αυτό γιατί υπάρχει και άλλη μια αγωγή από το ίδιο άτομο για ακόμα νεότερες εκδόσεις -κι αυτό γιατί τα συνολικά κέρδη της σειράς Madden στην χρονική περίοδο της εκδικασμένης αγωγής υπολογίζονται κοντά στα 3 δις δολλάρια…

Blackfox's thoughts

…Γκντουπ…

…ενώ οι επόμενες εκδόσεις απέφεραν ακόμη περισσότερα!

Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...
  • galacticusX

    “Ράγκμπι”; “Ράγκμπι”;; Ετοιμάσου να δεχτείς επίθεση από συνδυασμένη δύναμη Αγγλο-Νοτιοαφρικανο-Αυστραλών κομάντο!! :)))))