Άκρως ικανοποιητικό το τέλος του Assassin’s Creed IV

Όσο προχωράει η σειρά των Assassin’s Creed, δυστυχώς, τόσο πιο… ανούσια γίνεται η κατάληξη κάθε νέου τίτλου. Θα αλλάξει η κατάσταση με το Assassin’s Creed IV; Σύμφωνα με το σεναριογράφο του, ναι. Assassins_Creed_4-Black_Flag-002

Ο Darby McDevitt, βασικός σεναριογράφος του Assassin’s Creed IV, απάντησε σε ερωτήσεις οπαδών της σειράς μέσω twitter. Στην ερώτηση για το αν και το Assassin’s Creed IV θα έχει ένα εντελώς… γκάου τέλος (“…are we gonna get mindf**ked…” έλεγε, συγκεκριμένα, η ερώτηση), απάντησε:

Quote:

Το ελπίζω! Αλλά ταυτόχρονα, και με μια αίσθηση ικανοποίησης.

…που μπορούμε να το μεταφράσουμε σαν “ναι μεν ΚΑΙ στο Assassin’s Creed IV, στο τέλος, θα αναρωτιέσαι τι διάολο έγινε, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και μια ολοκλήρωση ενός σεβαστού κομματιού της ιστορίας του”.

Δυστυχώς, όμως, η Ubisoft μας έχει συνηθίσει, πια, με τη σειρά, να “ανοίγει” και “κλείνει” το όχι-και-τόσο-σημαντικό επιμέρους σενάριο του κάθε τίτλου, που εστιάζει σε ένα χαρακτήρα στο παρελθόν, αφήνοντας το ουσιαστικό σενάριο, το αποτέλεσμα της μάχης ανάμεσα στους Assassins και τους Templars, να… αιωρείται στο παρασκήνιο. Και αυτό που λέει ο κ. McDevitt ταιριάζει απόλυτα με αυτή τη λογική: θα μας δώσουν μια αρχή, μέση και τέλος για την επιμέρους “πειρατική” ιστορία του τέταρτου τίτλου, μα… μάλλον μην περιμένετε τελικές απαντήσεις στις κεντρικές ερωτήσεις της σειράς.

Ody's thoughts

Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω παίξει, ακόμη, τον τρίτο τίτλο της σειράς, και έτσι δεν γνωρίζω “τι παίζει” με το δικό του σενάριο – και τέλος.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.