100 εκατομμύρια χρήστες του Facebook μέσω… “χαζών” κινητών

Όχι, το Facebook δεν είναι… προνόμιο των smartphones! Ή, τουλάχιστον, “των σύγχρονων smartphones”, αφού υπάρχει και εκδοχή του σε Java που τρέχει σε παλαιότερα κινητά, και που μάλιστα είναι δημοφιλέστατη!

Old Phone

Αν και μάλλον οι περισσότεροι “προς τα εδώ” δεν τη γνωρίζουμε, αφού έχουμε μεταπηδήσει στα smartphones-smartphones εδώ και κάποια χρόνια, η Java εφαρμογή του Facebook, που τρέχει σε παλαιότερα κινητά, μόλις ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Info

Άξιο σημείωσης πως ακριβώς αυτά τα κινητά, που μπορούσαν να τρέχουν εφαρμογές σε Java, ήταν τα… smartphones της περιόδου τους. Ομολογουμένως, αυτό ήταν πιο “smart” από το να μην τρέχουν εφαρμογές!

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για παλαιότερα κινητα, με οθόνες μικρής ανάλυσης, αλλά και έτσι ώστε να μην ανταλλάσσει πολλά δεδομένα. Χρησιμοποιείται, δε, περισσότερ, σε “ανεπτυσσόμενες αγορές”, όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδία και η Ινδονησία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.