Υπερ-πλοηγό θέλει να ετοιμάσει η Mercedes-Benz για το Google Glass

Μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές τόσο σε smartphones και tablets με Android όσο και, για δες, στο Google Glass, είναι αυτή της πλοήγησης – όπως λέμε GPS. Η Mercedes-Benz προσπαθεί να την αναβαθμίσει.Mercedes Benz C-Class

Η εφαρμογή πλοήγησης της ίδιας της Google παραμένει η de facto λύση του είδους στις συσκευές με Android. Πλήρης, εύχρηστη, λειτουργική και, το σημαντικότερο… δωρεάν, η πρόταση της Google καλύπτει τον χρήστη είτε μετακινείται με το αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια, είτε με συγκοινωνίες.

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι το… “είτε”.

GPS Navigation

Η Mercedes-Benz θεωρεί πως αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα στα μέχρι τώρα συστήματα πλοήγησης, και με την ευκαιρία του ότι το Google Glass σου… κολλάει μια οθόνη στο πρόσωπο, οπότε και βρίσκεται πάντα μπροστά σου, είτε περπατάς, είτε οδηγείς, θέλει να παράσχει μια λύση που να ενώνει άρρηκτα αυτούς τους δυο… τόσο διαφορετικούς (not) κόσμους!

Ναι, με άλλα λόγια, ετοιμάζει λύση πλοήγησης για το Google Glass στην οποία, θεωρητικά μιλώντας αφού δεν την έχουμε δει, θα της λες που θέλεις να πας, θα σε καθοδηγεί μέχρι το αυτοκίνητο σου, μετά θα σου λέει την πορεία που θα ακολουθήσεις με αυτό, και αφού φτάσεις, θα συνεχίζει να σε οδηγεί και αφού έχεις, πια, παρκάρει, μέχρι να φτάσεις… στην πόρτα του προορισμού σου.

Google Project Glass Designstudie

Ody's thoughts

Και μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσουμε και έναν αυτοκινούμενο ρομποτικό εξωσκελετό, να τον συνδέσουμε με το Google Glass, και να τον αφήσουμε να… μας περπατά, οδηγεί και “πηγαίνει στον αυτόματο”, γενικώς, όσο εμείς χανόμαστε σε virtual κόσμους στο φορητό Oculus Rift μας. Βρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.