Το νέο Nexus 7 είναι ό,τι περιμέναμε

Η Google αποκάλυψε και επίσημα το πολυαναμενόμενο… sequel στο πολύ πετυχημένο πρώτο tablet της, Nexus 7. Και ενώ δεν έχει κάτι επαναστατικό, μάλλον είναι η κορυφή της κατηγορίας του.

Nexus 7 2013 002

Το νέο Nexus 7 ακούει απλά στο όνομα… Nexus 7, και έτσι οι περισσότεροι αναφέρονται σε αυτό ως Nexus 7 2 ή Nexus 7 2013.

Η συσκευή είναι λίγο πιο λεπτή αλλά και λίγο πιο “ψηλή” από τον άμεσο πρόγονο της, με μικρότερο περιθώριο (bezel) στο πλάι της οθόνης, μα περισσότερο στο επάνω και κάτω άκρο της. Αυτό βοηθά κατά τη χρήση του tablet οριζόντια, παρέχοντας μεγαλύτερο χώρο για να το κρατάς.

Και καθώς το κρατάς οριζόντια, πίσω από τα δάχτυλα του κάθε χεριού σου, στην πίσω πλευρά του, βρίσκεται και από ένα ηχείο. Το νέο Nexus 7 έχει δυο ηχεία, από τη Sennheiser, που υπόσχονται στερεοφωνικό αλλά και surround ήχο.

Google's Android And Chrome Chief Sundar Pichai Holds News Event

Εμφανέστερο νέο χαρακτηριστικό του, η οθόνη του, προφανώς μεγέθους 7”, με ανάλυση 1920×1200 – δηλαδή, στα 323ppi.

Ο Tegra 3 της Nvidia, του προηγούμενου μοντέλου, έχει αντικατασταθεί από έναν Snapdragon Pro στο 1,5GHz, με Adreno 320 GPU, ενώ η RAM ανέβηκε από το 1GB στα 2GBs.

Και, επιτέλους, απέκτησε και “κανονική” κάμερα, στην πίσω πλευρά, ανάλυσης 5MP, καθώς και θύρα HDMI – αν και χρειάζεται πρόσθετο ανταπτοράκι με… εξίσου πρόσθετο κόστος.

Η αυτονομία της συσκευής, κατά την Google, αρκεί για παρακολούθηση HD video επί 9 ώρες ή browsing επί 10 ώρες, και αν και δεν έδωσε πληροφορίες για την μπαταρία του, είναι γνωστό πως θα φορτίζει ασύρματα (inductive charging).

Το λειτουργικό του είναι η επόμενη μικρή έκδοση του Android, 4.3, που εξακολουθεί να “φοράει” το ονοματάκι Jelly Bean.

Όσο για το κόστος του, έχει ανακοινωθεί μόνο διάθεση και τιμή για Αμερική: αναμένεται στις 30 Ιουλίου στα $229 για το μοντέλο 16GB WiFi, $269 για το μοντέλο 32GB WiFi και $349 για το μοντέλο 32GB LTE.

Για τις υπόλοιπες χώρες, η επίσημη στάση είναι “μην βιάζεστε”.

Ody's thoughts

Η Google.gr, πάντως, εξακολουθεί μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το post να στέλνει τον επισκέπτη… στα Public για να αγοράσει το παλιό Nexus 7.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.