Τηλεχειρισμό PC μέσω Android ετοιμάζει η Google

Το Chrome Remote Desktop είναι ένα extension που έχει κυκλοφορήσει η Google εδώ και καιρό για τον Chrome browser της, επιτρέποντας μέσω αυτού τον “τηλεχειρισμό” άλλων υπολογιστών. Τώρα, έρχεται και στο Android.

Το Chromoting, όπως θα είναι το όνομα της… ανεξαρτητοποιημένης Android εκδοχής του, θα κυκλοφορήσει με τη μορφή εφαρμογής για smartphones και tablets με το λειτουργικό της Google.

Μέσω αυτού, οι χρήστες θα μπορούν να “συνδέονται” με έναν υπολογιστή, του οποίο θα μπορούν να “τηλεχειρίζονται” το desktop.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • galacticusX

  τι διαφορά θα έχει αυτό απ’ το Team Viewer ή το Splashtop, το VNC…;

 • ducklord

  Το extension “στο ότι απαιτεί μόνο τον Chrome”.

  Η εφαρμογή, στο ότι λογικά, πέρα από την ίδια στο κινητό σου, στην desktop πλευρά του πράγματος “θα απαιτεί μόνο τον Chrome”. Τα άλλα προϋποθέτουν εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού ΚΑΙ “στις δυο πλευρές”.

  Είδες τι όμορφα μας έπεισε η Google να χρησιμοποιούμε πρόσθετο λογισμικό καμουφλαρισμένο-ως-extension παρουσιάζοντας μας ως πλεονέκτημα πως έτσι “δεν χρησιμοποιούμε πρόσθετο λογισμικό”;

  Και στο ενδιάμεσο, ο browser όλο και… σέρνεται περισσότερο, με τόσα που του φορτώνουμε.