Πετάνε-πετάνε οι νέοι mobile επεξεργαστές της Intel;

Σύμφωνα με γραφήματα που βρήκαν το δρόμο τους προς τα ιντερνέτς, οι νέοι επεξεργαστές Silvermont της Intel φαίνονται απίστευτα γρηγορότεροι από τις προτάσεις της Qualcomm.

intel_silvermont_001

Η Qualcomm μέχρι σήμερα μάλλον κυριαρχεί όσον αφορά στους επεξεργαστές για σsmartphones και tablets. Αν τα slides που διέρρευσαν στο Internet, παρουσιάζοντας τις επιδόσεις των μελλοντικών Silvermont της Intel, μάλλον η Qualcomm θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί!

intel_silvermont_002

Βασισμένοι σε αρχιτεκτονική x86 (την ίδια με τα PCs και, τώρα πια, τα PlayStation 4 και Xbox One), οι Silvermont φαίνεται να έπιασαν σκορ μεγαλύτερο του 43.000 στο εργαλείο μέτρησης επιδόσεων του Android, AnTuTu, όταν οι τετραπύρηνοι Qualcomm 800 κυμαίνονταν ανάμεσα στους 25.000 με 30.000 πόντους.

intel_silvermont_003

Μάλλον στις επιδόσεις των Silvermont βοηθά πως κατασκευάζονται με μεθοδο 22nm, που θεωρητικά τους δίνει μέχρι και 3 φορές ανώτερες επιδόσεις από τους παλαιότερους Atom της Intel.

intel_silvermont_graph

Όπως και να έχει, και… ό,τι και να λένε τα όποια benchmarks (που, μάλιστα, αντικειμενικά θεωρούνται ανεπίσημα αφού… έχουν διαρρεύσει και δεν προέρχονται από κάποια επίσημη ανακοίνωση), η πραγματικότητα για τις επιδόσεις τους θα είναι γνωστή μόνο όταν τους δούμε σε συσκευές στην πράξη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.