Παγκόσμια μείωση τιμής για τα Surface RT tablets

Λίγες ημέρες μετά το κόψιμο της τιμής των surface tablets της στην Αμερική, μέχρι και 30%, η Microsoft επεκτείνει την έκπτωση για όλο τον κόσμο.

SurfaceHD

Η πτώση του κόστους των surface tablets στην Αμερική δεν έμεινε… προνόμιο της Αμερικής: όπως αναφέρει και στο επίσημο site της, η Microsoft προέβη σε κόψιμο της τιμής τους μέχρι και 30% και για τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη. Και, άρα, και… για εμάς.

Μοναδικό προβληματάκι, πως η έκπτωση αφορά μόνο τις RT εκδοχές των tablets της, που, δηλαδή, φοράνε την ομώνυμη έκδοση του κυρίαρχου λειτουργικού συστήματος της, Windows RT. Και για όσους δεν θυμούνται γιατί αυτό είναι… προβληματάκι:

Info

Τα Windows RT είναι η έκδοση των Windows που έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. Μπορεί επιφανειακά να μοιάζουν όμοια με τις εκδόσεις για επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86, αλλά στην πράξη είναι πλήρως ασύμβατα με εκείνα και το διαθέσιμο λογισμικό τους. Και έτσι, δεν τρέχουν π.χ. Photoshop και όλες τις άλλες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για Windows, μα μόνο όσες έχουν δημιουργηθεί εξαρχής για αυτά. Και ακόμη και μέχρι σήμερα, ο αριθμός τους είναι κάπως περιορισμένος. Όσοι χρησιμοποιούν τα Windows 8 στον υπολογιστή τους, μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά με το εξής παράδειγμα: ό,τι τρέχει στο περιβάλλον Metro είναι το αντίστοιχο του λογισμικού για Windows RT. Ό,τι τρέχει στο… κλασσικό desktop, είναι το αντίστοιχο του λογισμικού των κανονικών Windows και των Surface Pro tablets. Η μέρα με τη νύχτα, δηλαδή!

Έτσι, το μοντέλο με 32GBs αποθηκευτικού χώρου κοστίζει πια $349 (από $499), με 64GBs έπεσε στα $499 (από $599) ενώ σε πακετάκι μαζί με κάλυμμα-πληκτρολόγιο οι τιμές τους διαμορφώνονται στα $449 (από $499) και $549 (από $699) αντίστοιχα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.