Με Ultra HD οθόνες της LG η Apple iTV;

Νέες φήμες για την επερχόμενη, υποθετική, παίζει-και-να-μην-τη-δούμε-ποτέ “έξυπνη τηλεόραση” της Apple, λένε πως ένας νέος λόγος καθυστέρησης είναι η απίστευτη οθόνη της. apple_itv_002

Σύμφωνα, λοιπόν, με το DigiTimes, η Apple έχει προσεγγίσει την LG με στόχο τη μαζική αγορά Ultra HD panels, με άλλα λόγια, ανάλυσης 4K – η επόμενη μετά τη “σημερινή” Full HD, σε μεγέθη 55” και 65”.

Και αφού η ανάλυση 4K είναι κάτι νέο, και ακόμη “παίζει” μόνο σε… λίγες και εκλεκτές οθόνες και τηλεοράσεις (τεράστιου μεγέθους, οφείλουμε να προσθέσουμε), μάλλον θα αποτελέσει πρόσθετο λόγο καθυστέρησης της (υποθετικής, το θυμίζουμε) νέας πρότασης της μηλοεταιρείας.

Αυτό είναι το ένα από τα μειονεκτήματα των 4K panels. Το δεύτερο, και σημαντικότερο για το… πορτοφόλι μας, είναι το κόστος τους. Η φθηνότερη τηλεόραση του είδους – που μπορεί να μεταφραστεί και ως “ο πάτος της κατηγορίας” – αρχίζει από €1000.

Ody's thoughts

Βέβαια, όταν μιλάμε για αναλύσεις 4K και οθόνες του είδους, είναι σαν να μιλάμε για… υπεραυτοκίνητα. Και “χάλι” να είναι ένα, σε σχέση με τα υπόλοιπα, δεν παύει να είναι… υπεραυτοκίνητο, και να αφήνει τα “απλά τουτού” – στην προκειμένη περίπτωση, τις υπόλοιπες τηλεοράσεις με “απλές” οθόνες HD – να τρώνε τη σκόνη του.

Όπως και να έχει, αν αυτό ισχύει, θα μιλάμε και πάλι για ένα υπερ-premium προϊόν της Apple, που μάλλον θα κοστίζει, το λιγότερο, €2000. Στην έκδοση χωρίς δέκτες, πλήκτρα και καλώδια. Ή κάπως έτσι.

Από την άλλη, και αφού μιλάμε βάσει φημών, παίζει και να είναι κάτι που απλά κατέβασε στην κούτρα του ο ξάδελφος του θείου του μπαντζανάκη του Τσάνγκ Λη, ξάδελφου του συντάκτη της DigiTimes, που είπε να του κάνει πλάκα. Ποτέ δεν ξέρεις.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.