Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο από τη Google

Όχι, δεν βρίσκεται εδώ, μα… έρχεται σύντομα, σύμφωνα με τον Vice President of Android της Google, Hugo Barra. Ποιο; Μα, είπαμε: η μετάφραση από οποιαδήποτε σε οποιαδήποτε γλώσσα σε πραγματικό χρόνο!

Hopping Cum Translation Fail Engrish

Σύμφωνα με τους UK Times, ο Hugo Barra ανέφερε πως η Google δοκιμάζει ήδη πρωτότυπες συσκευές που μπορούν να ολοκληρώσουν σχεδόν στιγμιαία μετάφραση από μια γλώσσα σε μια άλλη, τις οποίες αισιοδοξεί πως θα τελειοποιήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για την ώρα, έχουν κάποια αναμενόμενα… ψιλο-κουσουράκια: δεν λειτουργούν καλά όταν υπάρχει έντονος θόρυβος γύρω από τους δυο συνομιλητές. Όταν, όμως, βρίσκονται σε “ελεγχόμενο” περιβάλλον, λειτουργούν – λένε – ως επι το πλείστον σχεδόν τέλεια!

Και έτσι, άλλος ένας… μύθος της Επιστημονικής Φαντασίας, ο Παγκόσμιος Μεταφραστής, που “έχει παίξει” σε ουκ ολίγες ιστορίες, σύντομα θα βρίσκεται κοντά μας.

Ody's thoughts

Ζούμε το μέλλον, λέμε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.