Η Yahoo αποφάσισε τι θα κάνει με το Astrid: αντίο Astrid..!

Το Astrid είναι μια από τις δημοφιλ… εμ… Συγγνώμη, λάθος: το Astrid ήταν μια από τις δημοφιλέστερες λύσεις διαχείρισης υποχρεώσεων για smartphones. Χάρη στη Yahoo, σύντομα… Δεν. Astrid_App_Logo

Εν συντομία: εν μέσω πλήθους λύσεων του είδους για το Android, που η αλήθεια είναι πως τον πρώτο καιρό του υστερούσε σημαντικά σε αυτό το χώρο σε σχέση με τις προτάσεις που υπήρχαν στις συσκευές με iOS, το Astrid κατάφερε να ξεχωρίσει: εύχρηστο, απλό αλλά πλούσιο σε δυνατότητες, συμβατό με κορυφαίες λύσεις του είδους – οι επίσημες προτάσεις των οποίων… υστερούσαν σε σχέση με αυτό, παρείχε στους κατόχους Android έναν ιδανικό τρόπο να οργανώνουν τις υποχρεώσεις τους. Μέχρι που το αγόρασε η Yahoo.

Αρχικά, αρκετοί ήταν αισιόδοξοι πως αυτό θα σήμαινε… ακόμη καλύτερες ημέρες για την εφαρμογή-που-έγινε-και-web-υπηρεσία. Εξάλλου, με τέτοιες… πλάτες και μεγαλύτερο budget, δεν θα μπορούσε παρά να βελτιωθεί! Σωστά; Λάαααθος!

astrid_001

Η Yahoo αποφάσισε, τελικά, πως δεν θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Astrid. Όποιος το χρησιμοποιούσε προλαβαίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου – ναι, του… τωρινού Αυγούστου, που έρχεται εντός ολίγων ημερών – να αντιγράψουν τα στοιχεία που είχαν σε αυτό. Μετά… Γνέψτε του bye-bye.

Εναλλακτικές που προτείνονται, που τυχαίνουν αρκετά δημοφιλείς στο Android και στις οποίες είναι σχετικά εύκολη η μετάβαση από το Astrid, τα Wunderlist και Any.do. Αμφότερα είναι προσβάσιμα μέσω web μα παρέχουν και δική τους native app για το Android, αν και…

Αν και, στην πράξη, ακόμη δεν συγκρίνονται με το Astrid που, σημειώνουμε, γνώρισε αρχικά επιτυχία λόγω της πολύ καλής συνεργασίας του με την κυρίαρχη λύση διαχείρισης υποχρεώσεων, Remember The Milk – που όμως και αυτό, αφού… την εκμεταλλεύτηκε και πέτυχε, άρχισε να την αγνοεί και να προσπαθεί να αποσπαστεί από αυτήν, μεταφέροντας τη συμβατότητα μαζί της σε πρόσθετο, premium plugin.

Ody's thoughts

…τουλάχιστον, μέχρι όοοταν το χρησιμοποιούσα προσωπικά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.