Η Samsung αποκαλύπτει τους οκταπύρηνους Exynos 5 Octa

Η νέα γενιά επεξεργαστών Exynos 5 Octa της Samsung υπόσχεται υψηλότερες επιδόσεις για τα μελλοντικά smartphones και tablets.

exynos 5 octa

Αυτή είναι η καρδιά των μελλοντικών προϊόντων Galaxy S της Samsung, αλλά και όσων άλλων εταιρειών επιλέξουν την πρόταση της: οι νέοι επεξεργαστές της σειράς Exynos 5 Octa, που χαρακτηρίζονται από έξυπνη υβριδική σχεδίαση και υπόσχονται αρκετά υψηλότερες επιδόσεις.

Οι οκτώ πυρήνες τους είναι χωρισμένοι σε μια τετράδα πυρήυνων Cortex A7 και μια Cortex A15, εναλάσσοντας από τους μεν στους δε ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες χρήσης και τη διαθέσιμη τροφοδοσία. Μαζί τους, μια εξαπύρηνη ARM Mali-T628 GPU αναλαμβάνει τον τομέα των γραφικών.

Η νέα έκδοση των Exynos 5 Octa “τρέχει” τους πυρήνες A15 στα 1,8GHz και τους A7 στα 1,3GHz, με αποτέλεσμα αύξηση επιδόσεων της τάξης του 20% σε σχέση με την υπάρχουσα εκδοχή τους.

Ody's thoughts

Έτσι, ένα +20% ανά εξάμηνο να βλέπουμε στις επιδόσεις των smartphones, και όντως μέσα σε 2, άντε 3 χρόνια, θα… έχουν φτάσει και προσπεράσει τα PCs μας!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.