Η Microsoft “θάβει” και πάλι το iPad

Η σειρά διαφημίσεων “τα Surface RT tablets μας είναι καλύτερα από τα iPads σας, νια-νια-νια” της Microsoft μόλις απέκτησε και νέο μέλος.

Έμφαση και πάλι στο πόσο μα πόσο καλύτερα είναι τα Surface RT tablets. Στο περίπου. Όχι ακριβώς.

Για την ακρίβεια, μοιάζει αστείο το ότι η Microsoft προβάλλει ως ένα από τα θετικότερα χαρακτηριστικά τους το κόστος τους, ως “χαμηλότερο του iPad”. Ξεχνώντας, διακριτικά, να μας πει πως είναι πια πιο προσιτά λόγω της σημαντικής μείωσης τιμής, που μόλις τους έκανε… μπας και αρχίσουν να πουλάνε!

Ody's thoughts

Με άλλα λόγια, είναι σαν να σηκώνεται ο αντίπαλος του Ρόκυ και να διαφημίζει χαρούμενος μακιγιάζ που να ταιριάζει με τους μώλωπες που έχει σε όλο το πρόσωπο, ή μπλουζάκια που να αναδυκνείουν τα σπασμένα του παϊδια. Τέτοιες χαρές, ένα πράμα.

Galacticus's thoughts

Δεν ξέρω τι σκατά έχουν στο μυαλό τους οι μαρκετινίστες της MS. Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας στη ζωή – όχι μόνο στο μάρκετινγκ – όταν θέλεις να ξεπεράσεις έναν αντίπαλο, έναν εχθρό, έναν ανταγωνιστή, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν επιδιώκεις να τον επαναφέρεις στη μνήμη του κόσμου. Ειδικά όταν διαφημίζεις ένα προϊόν, το σωστό είναι ΠΑΝΤΑ να αναδεικνύεις το δικό σου και να το προβάλεις λες και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Όταν προσπαθείς συνέχεια, συνέχεια, συνέχεια να το συγκρίνεις με το αντίπαλο δέος, αμέσως το βάζεις στο κάδρο και δέχεσαι ότι είναι σημείο αναφοράς. Η Apple το έκανε αυτό με τις διαφημίσεις “Mac vs PC”, αλλά με αριστοτεχνικό τρόπο, εκμεταλλευόμενη και διαστέλλοντας σε υπερβολικό βαθμό υπαρκτές αδυναμίες των PCs. Και πάλι ήταν μια φάση και την ξεπέρασε. Η MS όπως επιμένει να συγκρίνει τα RT με το iPad και ποιο είναι το – σχεδόν – μοναδικό της επιχείρημα; Το multitasking. Αφού θα τα σκοτώσουν τα RT, εκεί πάει το πράγμα, γιατί συνεχίζουν να πληρώνουν εκατομμύρια για να τα διαφημίζουν; Αν έχουν κότσια, ας ρίξουν το βασικό Surface Pro στην τιμή του iPad Retina, αφού ο κόσμος που θέλει Windows tablets, στην πραγματικότητα θέλει ένα καθαρόαιμο Windows 8 tablet με full desktop συμβατότητα. Κι επιτέλους ας αποσύρουν αυτά τα άχρηστα μεσοβέζικα Atom-based tablets που τελικά είναι χειρότερα και από τα RT, γιατί σε desktop mode σέρνονται, ενώ και τα γραφικά τους είναι όχι απαράδεκτα, απλώς ελεεινά και τρισάθλια!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.