Η Apple θέλει το Kinect

$280 εκατομμύρια σκέφτεται να δώσει η Apple για την αγορά της εταιρείας που δημιούργησε την τεχνολογία του Kinect.

Όπως απέδειξαν πλήθος ερασιτεχνών και, γενικότερα, τρίτων δημιουργών μετά την κυκλοφορία του πρώτου Kinect, η συσκευή αναγνώρισης κίνησης που… ακόμη να καταφέρει να εκμεταλλευτεί η Microsoft σωστά ως χειριστήριο-για-τα-παιχνίδια-του-Xbox, μπορεί να έχει χίλιες δυο διαφορετικές χρήσεις. Το Kinect, που η Microsoft παρουσίασε απλά ως ένα τρόπο χειρισμού για το Xbox 360 – απάντηση στο Wii, μπορεί να αξιοποιηθεί με χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους – ακόμη και ως… σύστημα αυτόματης δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων, σαν τα πανάκριβα υπερ-επαγγελματικά συστήματα του είδους που χρησιμοποιούνται στο αντίστοιχο στάδιο της δημιουργίας εφέ για ταινίες όπως το Avatar και παιχνίδια όπως οι τίτλοι της Quantic Dream. Ω, ναι: η Microsoft είχε καταλάβει πλήρως τι διαμάντι είχε στα χέρια της και το είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Not..!

Η Apple, από την άλλη, είναι μια εταιρεία που έχει βασίσει την πορεία της στο να τσιμπά νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες από άλλες εταιρείες, να τις μεταλλάσσει και να τις ενσωματώνει σε δικές τις λύσεις που καταλήγουν να μοιάζουν επαναστατικές. Το έκανε με το iPod, το έκανε με το iPhone και, αν όλα πάνε βάσει των σχεδίων της, από ό,τι φαίνεται, τώρα θέλει να το κάνει και με την τεχνολογία του Kinect, αφού σύμφωνα με αναφορές, ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την εταιρεία που το δημιούργησε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Ισραηλινή εφημερίδα Calcalist, αντιπρόσωποι της Apple βρίσκονται σε πρώτο στάδιο συνομιλιών με τους δημιουργούς του Kinect, την εταιρεία PrimeSense, με στόχο την εξαγορά της – και, προφανώς, των τεχνολογιών της. Αν η αγορά ολοκληρωθεί, η Apple μπορεί να καταβάλλει μέχρι και $280 εκατομμύρια για αυτήν.

Στόχος της, προφανώς να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της PrimeSense στην αναγνώριση κίνησης, με στόχο την ενσωμάτωση της σε δικά της προϊόντα. Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται να δούμε ένα επόμενο iPhone που να αναγνωρίζει νεύματα και φωνητικές εντολές.

Ody's thoughts

Τι πάει να πει πως αυτό το κάνουν ήδη και τα σημερινά iPhones;! Αηδίες… Δεν το κάνουν όπως το Kinect, κοιτώντας σε, για να καταλάβουν αν φοράς κοστούμι ή είσαι με τα εσώρουχα (της θείας).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.