Έρχονται υπεραναλαύσεις 4K στις οθόνες του Android

Ένα… ταξίδι στα σωθικά της τελευταίας έκδοσης του Android αποκαλύπτει πως έχει αποκτήσει υποστήριξη για μελλοντικές οθόνες αναλύσεων αντίστοιχων των γιγαντο-τηλεοράσεων 4K που μόλις άρχισαν να κυκλοφορούν!

Android.jpg

Οι οθόνες HD είναι ήδη… παρελθόν, αφού οι οθόνες των περισσότερων σημερινών high-end smartphones “παίζουν” ήδη σε ίδιες ή υπερβολικά κοντινές αναλύσεις.

Το Android δεν θα μπορούσε να μείνει… προσκολλημένο στο παρόν, και έτσι, από ό,τι φαίνεται, προετοιμάστηκε ήδη για… το αύριο!

Μέσα στον κώδικα του υπάρχουν προφίλ για διαφορετικές ομάδες οθονών, ανάλογα με την ανάλυση και την πυκνότητα των pixels τους. Αυτές ξεκινούν από τις Low με ανάλυση 120DPI, φτάνουν στις High με πυκνότητα 240DPI και… τελειώνουν στις Extra Extra High DPI, με πυκνότητα 480DPI.

Και να που στον πηγαίο κώδικα του Android προστέθηκε η… παρεούλα XXXHDPI, που προφανώς αποτελεί το επόμενο βήμα. Και, προφανώς, δεν αφορά smartphones και tablets, που ήδη έχουν ξεπεράσει την πυκνότητα των 320DPI – από την οποία και πάνω το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει pixels – μα τις ίδιες τις οθόνες και τηλεοράσεις 4K, που τώρα έχουν εμφανιστεί στο εμπόριο, και στις οποίες το Android προφανώς… αισιοδοξεί να εξαπλωθεί.

Ody's thoughts

Να θυμήσουμε: Chromecast, Google TV, Nexus Q: προσπάθειες της Google να κυριαρχήσει στην… τηλεορασάρα του σαλονιού. Βάλτε και κάτι… συμμαχίες με κατασκευαστές τηλεοράσεων για (πιθανή) ενσωμάτωση λειτουργιών media center και-όχι-μόνο σε μοντέλα τους, με βάση το Android, και… Λογικό δεν ήταν;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.