Έρχονται πραγματικά ολογράμματα σε πραγματικό μέγεθος;!

Προσέξτε την υπερβολή στη φράση μας, που εκφράζει και την… υπερβολική ελπίδα μας να γίνει πραγματικότητα: πραγματικά ολογράμματα σε πραγματικό μέγεθος! Σύντομα κοντά μας!Iron Man Hologram

Σύμφωνα με τον Curt Thornton, CEO της Provision 3D Media, η δημιουργία ολογραμμάτων σε πραγματικό μέγεθος δεν είναι αδύνατη. Το αντίθετο, είναι απόλυτα εφικτή, χάρη στην τεχνολογία που έχει ήδη αναπτύξει η εταιρεία του.

Η Provision 3D Media έχει παρουσιάσει μια σειρά συστημάτων προβολής που αποκαλεί HoloVision, η οποία μπορεί να προβάλλει κανονικότατα ολογράμματα αλλά με ένα… τοσοδούλι προβληματάκι: το μέγεθος τους ξεκινά από τις 3 ίντσες και φτάνει, στην καλύτερη, τις 52 ίντσες. Υπάρχει ελπίδα, όμως. Και βρίσκεται, που αλλού… Στο Kickstarter!

Μέσα από τη σχετική αίτηση χρηματοδότησης που έχει καταχωρήσει εκεί, η Provision 3D Media αισιοδοξεί πως θα συγκεντρώσει τις $950.000 που χρειάζεται για την προσπάθεια της να δημιουργήσει μια δική της, δυνατότερη από laser πηγή φωτός, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η βάση για μια συσκευή προβολής ολογραμμάτων σε πραγματικό μέγεθος.

Αν τα καταφέρει, όποιος έχει το… πορτοφόλι για να τη “σηκώσει”, θα μπορεί να βλέπει ανθρώπους και αντικείμενα να… αιωρούνται στο σπίτι του σαν να βρίσκονταν εκεί.

Προφανώς οι χρήσεις είναι ατελείωτες, και αν και ο ίδιος ο Curt Thornton αναφέρει κυρίως καταστήματα και γενικώς εμπορικές χρήσεις, αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγάλη αγορά και στο χώρο των κονσολών, δηλώνοντας πως υπάρχει ήδη μια τεράστια κοινότητα gamers με Xbox, PlayStation, Wii και PC που θα ήθελαν να μπορούν να παίζουν σε virtual περιβάλλοντα – όχι διαφορετικά από το… holodeck του Star Trek!

Galacticus's thoughts

Την ώρα που ο Ducklord δονείται από τον έβδομο οργασμό του, στο άκουσμα της είδησης για full-size ολόγραμμα, θα σας συστήσω το παρακάτω βίντεο από την εξαιρετική εκπομπή “Το Σύμπαν που Αγάπησα” που ασχολείται με τη θεωρία του Ολογραφικού Σύμπαντος

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.