Διαθέσιμη η έκδοση 4.1 του LibreOffice

Η σουίτα γραφείου LibreOffice, που, ευτυχώς, παρέχει μια “ανοιχτή” και δωρεάν αντιπρόταση στο Office της Microsoft, μα που δυστυχώς… μπάζει γενικώς, έφτασε αισίως στην έκδοση 4.1.LibreOffice

Πρώτα θα σας αναφέρουμε την είδηση: ναι, πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η έκδοση 4.1 της σουίτας εφαρμογών γραφείου LibreOffice. Και καθυστερήσαμε να το αναφέρουμε διότι, απλά… Δεν της δώσαμε σημασία!

Η νέα έκδοση εστιάζει στην αύξηση της συμβατότητας με το ίδιο το Office της Microsoft, και συγκεκριμένα την τελευταία έκδοση του, 2013, ενώ στα άλλα νέα χαρακτηριστικά της συναντάται η δυνατότητα ενσωμάτωσης γραμματοσειρών (“font embedding”) στα αρχεία που δημιουργεί κανείς με τα Writer, Calc, Impress και Draw.

Ό,τι και να λέμε, όμως, ΔΕΝ μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε σοβαρά, διότι παραμένει εδώ και χρόνια ενα… unoptimized μπάχαλο που απλά σέρνεται σε σχέση με το ίδιο το Office της Microsoft. Και μπορεί τα “open” και “free” να αποτελούν ασπίδα δικαιολογίας για πάρα μα πάρα projects, απόλυτα δικαιολογημένα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η “παρεούλα” του LibreOffice μάλλον είναι απόλυτα αδικαιολόγητη.

Το “γιατί” θα σας το πούμε σε ένα άλλο post, όπου θα σας δείξουμε πώς ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ που ΔΕΝ έκαναν οι δημιουργοί του, και που αποτελεί γνωστή και διαδεδομένη διαδικασία σε πάρα μα πάρα πολλούς δημιουργούς λογισμικού, μπορείτε να επιταχύνετε τη φόρτωση του μέχρι και… 300%!!!

Υπομονή. Σύντομα κοντά σας. Ως hint να αναφέρουμε πως “δεν αφορά μόνο το LibreOffice, μα κάθε δημιούργημα προγραμματιστή που είτε ήταν άσχετος, είτε… βαριόταν” – τουλάχιστον, όσον αφορά στα Windows.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.