Απίστευτα γρήγοροι νέοι, επαγγελματικοί SSD από τη Samsung

Η νέα πρόταση της Samsung στο χώρο της αποθήκευσης απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες (και όσους έχουν… χρήματα για σκότωμα) με βασικό πλεονέκτημα της απίστευτα υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. NVMe_SSD_XS1715_001

Μάλλον δεν υπάρχει τίποτα πιο γρήγορο στο χώρο της αποθήκευσης δεδομένων, τουλάχιστον όσον αφορά σε τυπικούς σκληρούς δίσκους και SSDs, από τη νέα πρόταση της Samsung: τους NVMe SSD XS1715.

Πρόκειται για καθαρά επαγγελματικούς SSDs, μεγέθους 2,5”, που… κρατιέστε; Πιάνουν ταχύτητες της τάξης των 3.000 MB/sec. Ναι, αυτό μεταφράζεται και ως “3GBs το δευτερόλεπτο”, ή και “Μπάμπη, αντιγράφεις δυο ολόκληρα Blu-ray σε μισό λεπτό”!

Μειονέκτημα, πέρα από την τιμή τους (που, όχι, ακόμη δεν τη γνωρίζουμε – και κάτι μας λέει πως δεν θα θέλουμε να τη μάθουμε) πως για να είναι εφικτές αυτές οι ταχύτητες δεν συνδέονται σε τυπική θύρα SATA, που… θα τους ήταν πολύ αργή και θα τους “μπούκωνε”, αλλά απευθείας σε θύρα PCIe.

Η “οικογένεια” θα κυκλοφορήσει σε μεγέθη 400GBs, 800Bs και 1,6TBs, έτσι, για να έχουμε να αγοράζουμε αφού πουλήσουμε ό,τι άλλο έχουμε και δεν έχουμε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • lefteris

  με 6 GB/s τρεχουν οι σημερινοι SSDs.
  καποιο λαθος κανατε.

 • ducklord

  Λίγο δύσκολο: 6Gb/s – πρόσεξε το μικρό “b” – πιάνει “max” η θύρα SATA III. Και αυτό σε ιδανικές συνθήκες.

  Το μικρό “b” αντιστοιχεί σε bits. Το μεγάλο “B” σε Bytes. Έτσι, η max ταχύτητα των “τυπικών” SSD, που συνδέονται σε θύρα SATA III, φτάνει τα 6 GigaBIT (τα κεφαλαία δικά μου, για έμφαση), που πρακτικά μεταφράζεται σε περίπου 550MB/s – 600MB/s.

  Τα “κτηνάκια” της Samsung πιάνουν τα 3000MB/s, με… κεφαλαίο “B”. Δηλαδή κοντά στις 6 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους δίσκους που συνδέονται μέσω SATA III.

  Βέβαια, μπορεί και να κάνω λάθος. Ουδείς άσφαλτος, που είπε και η Λαίδη. Νομίζω, όμως, πως κάπως έτσι είναι οι εφικτές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

 • lefteris

  Αυτο ειδα :

  http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1/280-3234282-8684502?url=search-alias%3Daps&field-keywords=sandisk#/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=sandisk+ssd&rh=i%3Aaps%2Ck%3Asandisk+ssd

  αλλά όχι δεν κάνεις λάθος. αν μετρήσεις
  την ταχύτητα των σημερνών SSDs με
  πρόγραμμα θα πάρεις αποτελέσματα που θα δείχνουν 550MB/s – 600MB/s.