Απίστευτα γρήγοροι νέοι, επαγγελματικοί SSD από τη Samsung

Η νέα πρόταση της Samsung στο χώρο της αποθήκευσης απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες (και όσους έχουν… χρήματα για σκότωμα) με βασικό πλεονέκτημα της απίστευτα υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

NVMe_SSD_XS1715_001

Μάλλον δεν υπάρχει τίποτα πιο γρήγορο στο χώρο της αποθήκευσης δεδομένων, τουλάχιστον όσον αφορά σε τυπικούς σκληρούς δίσκους και SSDs, από τη νέα πρόταση της Samsung: τους NVMe SSD XS1715.

Πρόκειται για καθαρά επαγγελματικούς SSDs, μεγέθους 2,5”, που… κρατιέστε; Πιάνουν ταχύτητες της τάξης των 3.000 MB/sec. Ναι, αυτό μεταφράζεται και ως “3GBs το δευτερόλεπτο”, ή και “Μπάμπη, αντιγράφεις δυο ολόκληρα Blu-ray σε μισό λεπτό”!

Μειονέκτημα, πέρα από την τιμή τους (που, όχι, ακόμη δεν τη γνωρίζουμε – και κάτι μας λέει πως δεν θα θέλουμε να τη μάθουμε) πως για να είναι εφικτές αυτές οι ταχύτητες δεν συνδέονται σε τυπική θύρα SATA, που… θα τους ήταν πολύ αργή και θα τους “μπούκωνε”, αλλά απευθείας σε θύρα PCIe.

Η “οικογένεια” θα κυκλοφορήσει σε μεγέθη 400GBs, 800Bs και 1,6TBs, έτσι, για να έχουμε να αγοράζουμε αφού πουλήσουμε ό,τι άλλο έχουμε και δεν έχουμε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.