Το Facebook… ξαναμοιράζει τα δεδομένα μας

Άλλο ένα μεγάλο fail για το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη που μοίρασε, άθελα του, προσωπικά στοιχεία περίπου έξι εκατομμυρίων χρηστών σε τρίτους.

Ένα περίεργο και μπλεγμένο πρόβλημα ήταν η αιτία που τα στοιχεία περισσότερων από έξι εκατομμύρια χρηστών βρέθηκαν στα χέρια τρίτων. Συγκεκριμένα, όταν το Facebook αποθηκεύει πληροφορίες για να προτείνει νέες επαφές στους χρήστες του, μαζί τους αποθηκεύονται αναπόφευκτα και κάποια στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους.

Από ό,τι φαίνεται λοιπόν, όταν κανείς κατέβαζε τα στοιχεία του δικού του λογαριασμού από το Facebook, ανάμεσα στα οποία προφανώς βρίσκονται και οι επαφές του, το Facebook μπορεί να του έστελνε και πρόσθετα στοιχεία, που κάποιες από τις επαφές δεν είχαν μοιραστεί μαζί του. Τηλέφωνα, διευθύνσεις email, τέτοια πράγματα.

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει πως αν, για παράδειγμα, η Λίτσα δεν μοιραζόταν το κινητό της δημόσια, αλλά μόνο με φίλους της, μέσω του Facebook, κυρίως για να αποφύγει άτομα σαν τον Μπάμπη, όταν ο Μπάμπης κατέβασε backup των δικών του στοιχείων από το δίκτυο, παίζει ανάμεσα τους να βρισκόταν και το αριθμός του κινητού της Λίτσας.

Σόρυ Λίτσα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.