Και το Facebook με δικό του Reader

Όταν η Google ανακοίνωσε πως θα έκλεινε τον Google Reader, πολλοί εμφανίστηκαν να… αρπάξουν τη σκυτάλη. Κοίτα που ανάμεσα τους βρίσκεται ΚΑΙ το Facebook!

Όλως περιέργως, και το Facebook ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο με τον Google Reader, τη λύση ανάγνωσης άρθρων και ειδήσεων – μέσω της τεχνολογίας RSS – που κυριαρχούσε στην κατηγορία του μέχρι σήμερα (ή, για την ακρίβεια, μέχρι την 1η Ιουλίου, όπου και θα του γνέψουμε bye-bye). Έλα, όμως, που η δική του πρόταση δεν έχει την παραμικρή σχέση με την τεχνολογία RSS ή το πώς θα λειτουργούν οι άλλες εναλλακτικές!

Αντίθετα με προτάσεις όπως το Feedly, και μάλλον πιο κοντά σε λύσεις σαν τον αντίστοιχο news/article reader που ετοιμάζει το digg, η πρόταση του Facebook δεν θα αντλεί περιεχόμενο από εξωτερικές πηγές και sites που θα επιλέγει και θα ορίζει χειροκίνητα ο χρήστης, αλλά από… τις επαφές του στο Facebook. Θα είναι, δηλαδή, άλλος ένας εναλλακτικός τρόπος να βλέπεις όλες τις εικόνες με γατάκια και σκυλοτράγουδα από το YouTube. Πάνω απ’ όλα, η ενημέρωση.

Το project ξεκίνησε στο Facebook σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της Google πως θα έκλεινε τον δικό της reader, και από ό,τι λένε όσοι το έχουν δει live, θυμίζει αρκετά το Flipboard για smartphones και tablets. Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε (…και αν;!) θα μάθουμε περισσότερα για αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.