Η BitTorrent… ουρλιάζει πως ΔΕΝ πειρατεύει το Game of Thrones

Ο Matt Mason, president of marketing της BitTorrent Inc. της εταιρείας πίσω από το δημοφιλές πρωτόκολλο ανταλλαγής αρχείων, επιμένει πως δεν έχουν κα-μι-α σχέση με ό,τι πειρατικό.

Quote:

Δεν φιλοξενούμε περιεχόμενο (Σημ.: που θίγει πνευματικά δικαιώματα). Δεν δείχνουμε προς αυτό. Είναι πρακτικά αδύνατο `να κατεβάσεις κάτι παράνομα στο BitTorrent`

…έγραψε σε blog post ο Matt Mason, θέλωντας να διαχωρίσει την εικόνα της εταιρείας πίσω από το δημοφιλέστερο πρωτόκολλο ανταλαγής αρχείων του Internet, το ομώνυμο BitTorrent.

Το post του ήρθε ως απάντηση σε πλήθος άρθρων που, χρησιμοποιώντας στοιχεία από sites προσκείμενα στο… χόμπι της ανταλλαγής αρχείων, αναφέρουν φράσεις όπως “Καταγραφές Πειρατείας BitTorrent” (BitTorrent Piracy Record). Δεν είναι δυνατόν, ισχυρίζεται, να υπάρχει μια επίσημη “Καταγραφή Πειρατείας BitTorrent” αν δεν το υποστηρίζουν οι ίδιοι επίσημα. Όπως εξηγεί…

Quote:

Για να πειρατέψεις πράμα, χρειάζεσαι περισσότερα από ένα πρωτόκολλο. Χρειάζεσαι αναζήτηση, ένα site με πειρατικό περιεχόμενο και ένα διαχειριστή περιεχόμενου. Δεν παρέχουμε τίποτα από αυτά. Αν χρησιμοποιείτε το BitTorrent για πειρατεία, δεν το χρησιμοποιείτε σωστά.

Αλλά…

Ody's thoughts

Επειδή τα παίρνω στο κρανίο προσωπικά με όλα τα δήθεν, ο κύριος Mason αποφεύγει διακριτικά να μας αναφέρει ΠΩΣ γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία το πρωτόκολο BitTorrent, ξεχνώντας πως υπήρχαν παραπλήσιες λύσεις στο παρελθόν – το δίκτυο Gnutella, δημοφιλέστερος εκφραστής του οποίου η εφαρμογή Shareaza, το δίκτυο eDonkey του οποίου γνωστότερος client (που αργότερα μεταλλάχτηκε) το eMule κ.λπ. Το BitTorrent γνώρισε τεράστια επιτυχία ως πρωτόκολο ακριβώς διότι χρησιμοποιούνταν, και συνεχίζει να χρησιμοποιείται, για την ανταλλαγή πειρατικών αρχείων. Γιατί κυριάρχησε; Διότι λόγω του τρόπου λειτουργίας του, όσο περισσότεροι διαθέτουν και κατεβάζουν ένα αρχείο, τόσο ταχύτερα ανταλλάζουν κομμάτια μεταξύ τους. Και όταν π.χ. κυκλοφορεί ένα νέο παιχνίδι ή μια νέα ταινία, και όλοι πέφτουν σαν τα… κοράκια να το κατεβάσουν πειρατικό, το BitTorrent παρείχε και παρέχει υψηλότερες ταχύτητες από ό,τι ο ανταγωνισμός. Το ότι το προτιμούσαν περισσότεροι βοήθησε και στην ταχύτερη ανάπτυξη του και… Και να΄ μαστε που, σήμερα, παρουσιάζεται ως μια νομιμότατη λύση για κατέβασμα αρχείων. Με αυτά δεν εννοώ, φυσικά, πως η BitTorrent, ως εταιρεία, σχετίζεται με την πειρατεία, ούτε πως το πρωτόκολλο χρησιμοποιείται μόνο για αυτό το σκοπό. Το να λες, όμως, πως το πρωτόκολλο σου δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την πειρατεία, και να επιμένεις σε αυτό, όταν ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ έχουν κατεβάσει 5,2 εκατομμύρια άνθρωποι το Game of Thrones, μάλλον απέχει από την πραγματικότητα. Ναι, δεν υποστήριξες εσύ την πράξη τους, δεν διέθεσες εσύ πειρατικό το περιεχόμενο και, σίγουρα, δεν ευθύνεσαι για το ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν για αυτό το σκοπό. Όταν, όμως, έχεις ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ σε σχέση με τον ανταγωνισμό χάρη στην πειρατεία, είναι λιγάκι υποκριτικό να λες πως δεν έχεις καμία σχέση με αυτήν. Κάτι σαν το… DivX, ένα πράγμα. Και όποιος διαφωνεί, ας μας πει πότε πρωτοάκουσε τις λεξούλες BitTorrent και DivX, αν όχι σε μια φράση π.χ. από ένα φίλο του στυλ “Θα Σου Δείξω Εγώ Πώς Να Κατεβάζεις Τα Άπαντα Του Πότη Της Ασφάλτου”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.