Ανανέωση για το Yahoo Search

Χαρείτε, χωριανοί! Η καμουφλαρισμένη-ως-Yahoo μηχανή αναζήτησης Bing δέχτηκε μια ανανεωμένη-ως-Yahoo νέα εμφάνιση!

Εδώ και καιρό η Yahoo πασχίζει να ξαναγίνει το επίκεντρο του ιντερνέτ, με τους κουμανταδόρους της να αγοραπωλούν υπηρεσίες, να κλείνουν συμφωνίες με άλλες εταιρείες, να ορκίζονται αιώνια λατρεία στο Giant Spaggheti Monster μπας και δουν μια άσπρη μέρα. Τελευταία προσπάθεια τους για να ξανακαταλάβουν τις ιντερνέτες, η ανασχεδίαση της σελίδας αναζήτησης τους.

Ή, μάλλον, η σχεδόν ανασχεδίαση, αφού στην πράξη πρόκειται για μικρές τροποποιήσεις.

Ή, μάλλον, η σχεδόν ανασχεδίαση της σχεδόν δικής τους σελίδας αναζήτησης, αφού στην πράξη δεν πρόκειται για μια λύση που βασίζεται σε δικές τους, μυστικές ή εξωγήινες τεχνολογίες, αλλά για μια καμουφλαρισμένη-ως-Yahoo εκδοχή της Bing. Ναι, της Microsoft.

Αχέμ. Τι λέγαμε; Α, ναι…

Η νέα (γκούχου, αχέμ) σελίδα αναζήτησης έχει λίγο μικρότερη γραμματοσειρά, λίγο μετακινημένα μενουδάκια, λίγο αναδιαρθρωμένες επιλογούλες, αλλά αν δεν μας έλεγε κανείς πως έχει ανασχεδιαστεί, μάλλον δεν θα το προσέχαμε. Πρόσθετος λόγος για αυτό, πως, θα το ομολογήσουμε, δεν την επισκεπτόμαστε και ποτέ για τις αναζητήσεις μας – ίσως μια φορά το χρόνο, και αυτό αν για κάποιο λογο μας έχει τσακίσει τα νεύρα η κυρίαρχη Google Search ή κάποια πιο εξειδικευμένη εναλλακτική της.

Με’γειες, λοιπόν, στη Yahoo.

Ody's thoughts

Είμαι σίγουρος πως ΑΥΤΟ ήταν το πρόβλημα που κανείς δεν την προτιμά για τις αναζητήσεις του στο Internet: το ότι είχε ψιλο-προβληματάκια στη σχεδίαση της. Όχι το ότι έχουμε συνηθίσει όλοι στη Google (ψιτ, αδέλφια, το όνομα της είναι πια ΣΥΝΩΝΥΜΟ με τις αναζητήσεις στο Internet και… το λένε και τα λεξικά!), όχι το ότι παρουσιάζει τα ίδια αποτελέσματα με την Bing, αφού… είναι η ίδια (οπότε, ΓΙΑΤΙ να πάει κανείς στην κλωνοποιημένη και καμουφλαρισμένη εκδοχή της Yahoo;!)… Όχι, όχι… Το πρόβλημα ήταν στις αποστάσεις των DIVs (οι γνωρίζοντες από βέμπ ντηζάϊν, γνωρίζουν) και το μέγεθος των γραμματοσειρών. Ώου, γιές. Να δείτε που τώρα η επισκεψιμότητα της θα εκτοξευτεί στα ύψη. Να, ίσα με το γόνατο μου, ένα πράμα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.