Το Independence Day επιστρέφει με Goldblum και Pullman

Θυμάστε το… κλασσικό, πια, Independence Day, που έμεινε στην ιστορία περισσότερο για το ότι τα σκάφη των εξωγήινων ήταν ευαίσθητα σε… ιούς των Mac; Επιστρέφει..!

independence day 003

Αν και είχε ακουστεί (πολλές φορές μάλιστα) πως κάποια στιγμή θα βλέπαμε ένα sequel στην πρώτη ταινία, χρειάστηκαν… σχεδόν είκοσι χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο! Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 1996, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Jeff Goldblum, Bill Pullman και Will Smith, και παρουσίαζε μια τεράστια εισβολή εξωγήινων που για κάποιο λόγο ήθελαν να… μας ανατινάξουν (με εξίσσου κλασσικό, πια, το πλάνο που ένα τεράστιο UFO ανατινάζει κυριολεκτικά τον… Λευκό Οίκο).

Το sequel, που ψήνεται-ψήνεται εδώ και χρόνια, θα ξαναφέρει κοντά το σκηνοθέτη Roland Emmerich με τον Dean Devlin σε ρόλο παραγωγού, αλλά και τους Bill Pullman και Jeff Goldblum σε δεύτερους μεν, βασικούς δε ρόλους. Ο Will Smith μάλλον δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το project, αν και από ό,τι έχει ειπωθεί, θα προσπαθήσουν να τον φέρουν στην ταινία έστω για μια μικρή εμφανισούλα, ώστε να δικαιολογηθεί και το γεγονός πως ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της θα είναι ο θετός γιός του χαρακτήρα που ο Will έπαιζε στην πρώτη ταινία.

04_independence_day_bluray

Όσο για το θέμα της… Τα ίδια – και, όλως περιέργως, δεν θα είναι reboot μα κανονικότατο sequel, που θα αναγνωρίζει και το… πέρασμα του χρόνου.

Το σενάριο του θα εξελίσσεται είκοσι χρόνια μετά από αυτό του πρώτου Independence Day, με τους τότε κατατροπωμένους εξωγήινους να επιστρέφουν για… εκδίκηση, ενώ μια νέα γενιά, πολλοί από τους οποίους μπορεί να… μην είχαν καν γενηθεί πριν τα συμβάντα της πρώτης ταινίας, θα προσπαθήσει να τους αντιμετωπίσει. Φυσικά, με τη βοήθεια μεγαλύτερων και πιο έμπειρων χαρακτήρων, όπως, για δες, ο Goldblum και ο Pullman.

Ο Emmerich, πάντως, οραματίζεται το νέο Independence Day ως… τουλάχιστον την αρχή μιας τριλογίας, που αν του δωθεί ευκαιρία, μπορεί και να… απλώσει την ιστορία σε 30 νέες ταινίες, δυο τηλεοπτικές σειρές, πέντε παιχνίδια και καμιά πενηνταριά κουκλάκια.

Υπερβάλλουμε βέβαια, μα το… τουλάχιστον τριλογία, όντως ισχύει!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.