Ευτυχώς μας λυπήθηκε ο Θεός…

AshtonKutcherSupes
Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για την τελευταία κινηματογραφική εκδοχή του “Ανθρώπου από Ατσάλι”. Σε μερικούς μπορεί να προκάλεσε συγκίνηση, βλέποντας να εκτυλίσσεται πάλι επί της μεγάλης οθόνης η αρχική μυθολογία γένεσης του πιο εμβληματικού υπερήρωα. Άλλοι ίσως να σιχάθηκαν τα ακατάσχετα μπάπα-μπούπα και τον καταιγισμό από κάθε είδους οπτικό και ηχητικό εφέ και έκρηξη έχει επινοηθεί από καταβολής κινηματογράφου, στο δεύτερο μισό της ταινίας.

Όλοι όμως, και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ, θα πρέπει να συμφωνήσετε μαζί μου ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ, μα πολύ, πολύ, πολύ, πολύ χειρότερα, αν η ταινία είχε γυριστεί με ένα εναλλακτικό καστ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και ποιο είναι αυτό; Θα το έχετε αναγνωρίσει ήδη από την σουρεαλιστική εικόνα στην αρχή του άρθρου. Όοοοοχι, δεν πρόκειται για ένα νοσηρό αστείο που θέλησε να παίξει κάποιος γραφίστας μαζί μας, είναι η οπτικοποίηση της ατυχούς έκβασης μιας επικής ταινίας, που θα κατέληγε σε… epic fail, αν το ρόλο του Superman έπαιρνε ο Ashton Kutcher. Ένα σύμπλεγμα συμπαντικών συγκυριών, πλανητικών συνόδων, μαζικών επικλήσεων των θεοτήτων του Ερέβους και του Σκότους, ηλιακών καταιγίδων, αυξημένης ροής νετρίνων, διατάραξης του χωροχρονικού συνεχούς και βασικά ένα άλλο project του Kutcher που έκανε conflict με τα γυρίσματα της ταινίας, έσωσαν τα ματάκια μας από το Απόλυτο Κακό.

Θέλετε κι άλλο; Ποιος επίσης νομίζετε ότι είχε προταθεί για σκηνοθέτης, αντί του Zack Snyder, αλλά και πάλι το ξόρκι του Γκάνταλφ του Μπεζ δεν τον άφησε να μας καταστρέψει; του Joseph McGinty Nichol, γνωστού και ως “McG”. Αν δεν ενθυμίστε περί τίνος σκηνοθετάρας πρόκειται, σας φέρνω στο μυαλό τα αριστουργήματα (…) Άγγελοι του Τσάρλι 2 και Terminator Salvation.

Και αυτό είναι που λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι “double whammy”! Σημειωτέον ότι ο Κούτσι-Κούτσι Κούτσερ έχει ήδη επιλεγεί για να ενσαρκώσει τον μακαρίτη Steve Jobs, του οποίου τα κοκκαλάκια ήδη τρίζουν…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.