Είδατε το απίθανο δεύτερο trailer του Elysium; Όχι; Ντροπή..!

Όλως περιέργως, αυτό το trailer είναι άλλη μια απόδειξη πως… η Microsoft δεν ξέρει τι κάνει! Γιατί; Διότι ο Neil ήταν να σκηνοθετήσει την ταινία Halo. Και να που, τελικά, μας δίνει κάτι καλύτερο!

Elysium 001

Για όσους δεν έχουν ακούσει το backstory της υπόθεσης, ο Neil Blomkamp δεν είχε εμπειρία σε ταινίες μεγάλου μήκους, αλλά τα πήγαινε εξαιρετικά σε μικρά ταινιάκια, διαφημιστικά, videoclips. Ο Peter Jackson, που είχε εμπλακεί στη δημιουργία της ταινίας Halo όταν η Microsoft προσπαθούσε ενεργά να την πλασάρει στο Hollywood, πλάσαρε τον Blomkamp στη Microsoft ως τον ιδανικό σκηνοθέτη για το project της. Η εταιρεία αρνήθηκε. Ποιος ήταν αυτός ο… τιποτένιος με τη μηδενική εμπειρία για να αποδώσει την scifi κοσμάρα της επί της οθόνης; Θα δεχόταν μόνο από… Spielberg και άνω!

Ο Neil κατέληξε να δημιουργεί μόνο ένα διαφημιστικό για τη σειρά Halo (μάλλον ήταν demo για την ταινία που κατέληξε διαφημιστικό) πριν η Microsoft αποφασίσει να αναβάλλει τις προσπάθειες κινηματογραφικής μεταφοράς του Halo. Και λίγο αργότερα, με τη βοήθεια (και χρηματοδότηση) του φίλου του, πια, Peter Jackson, ο Neil μας έδωσε το εκπληκτικό District 9, μια από τις καλύτερες περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου, που χάρη στο ταλέντο, την οπτική του αλλά και την… έξυπνη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων του, έμοιαζε με τεράστιο χολιγουντιανό blockbuster ενώ στην πράξη είχε δημιουργηθεί μόλις με ένα κλάσμα του κόστους αντίστοιχων χολιγουντιανών παραγωγών. Ο κόσμος ανακάθισε, έδωσε προσοχή, έμαθε το όνομα του – και το District 9 θεωρείται, πια, classic. Ποιο θα ήταν το επόμενο project του;

Elysium 003

Το Elysium. Η πρώτη πραγματικά χολιγουντιανή παραγωγή του Neil Blomkamp του έδωσε και budget αντίστοιχο άλλων μεγάλων ταινιών. Ο ίδιος, γνωρίζοντας πολύ καλά πώς να το εκμεταλλευτεί μέχρι και την τελευταία δεκάρα, σχεδόν… πολλαπλασίασε τα χρήματα, δίνοντας μας ένα κινηματογραφικό υπερθέαμα που μοιάζει να κόστισε όσο… όλα τα blockbusters της τελευταίας δεκαετίας μαζί, με μεγάλα ονόματα για πρωταγωνιστές (απαραίτητο… τυράκι για όποιον δεν γνωρίζει τα υπόλοιπα – θα πάω να δω το τελευταίο του Μάτ Ντέημουν!), άπειρα πλήθη να… τρέχουν να σωθούν από εκρήξεις (και τι εκρήξεις) και, ίσως έτσι, για να… τη βγει στη Microsoft, ένα τεράστιο διαστημικό σταθμό – τον Elysium του τίτλου – που μοιάζει εν μέρει βασισμένος στα Halos της ομώνυμης σειράς της Microsoft (που, με τη σειρά τους, αντέγραψαν τον Ringworld του Larry Niven).

Πολλά είπαμε, όμως, για να προλογίσουμε ένα φαινομενικά απλό trailer. Όταν, όμως, τα έχει κανείς στο νου, και μετά πατά το play σε αυτό που ακολουθεί, όσο να’ ναι… Μπορεί να το εκτιμήσει πολύ καλύτερα! Απολαύστε. Σας βλλέπω για πολλά replay..:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.