Ο μπαμπάς του Bioshock και πάλι στο Hollywood

Δηλαδή, πόσο πιο σουρρεαλιστικό θα μπορούσε να γίνει, ως… πραγματοποίηση των ευχών μας; Ο Ken Levine ανέλαβε ρόλο σεναριογράφου για το reboot του Logan’s Run!

Ο Ken Levine, δημιουργός ανάμεσα σε άλλα και της σειράς Bioshock, επιστρέφει στο Hollywood, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, ως σεναριογράφος στο reboot αγαπημένης κλασσικής scifi ταινίας. Από μόνη της, η είδηση μοιάζει με… ονείρωξη του κάθε geek, αλλά για δες που είναι πραγματικότητα!

bioshock

Ο φημισμένος για τα σενάρια του στο χώρο του gaming, Ken Levine, ιδρυτής της Irrational Games και το μυαλό πίσω από τίτλους όπως τα System Shock και, πρόσφατα, Bioshock, δεν είναι νέος στο χώρο του κινηματογράφου. Η καριέρα του ξεκίνησε με ρόλο σεναριογράφου για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, πριν η… μοίρα τον οδηγήσει στο gaming, όπου και έλαμψε το ταλέντο του στο να λέει ιστορίες. Τώρα, επιστρέφει στο Hollywood – μα… δεν μας εγκαταλείπει, αφού πρόκειται για μια συγκεκριμένη προσπάθεια, ένα συγκεκριμένο project, που αποτελούσε προσωπικό όνειρο του ίδιου να το αναλάβει: το remake/reboot του Logan’s Run.

logans run 003

Στην κλασσική ταινία, ο πρωταγωνιστής – ο Logan – τρέπεται σε φυγή. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς και… από τον τίτλο! Ο λόγος, όμως, είναι αυτός που έκανε την ταινία να έχει ενδιαφέρον.

logans run 001Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των William F. Nolan και George Clayton, το Logan’s Run περιγράφει μια φαινομενικά τέλεια μελλοντική κοινωνία, όπου όλοι είναι νέοι και ζουν ευτυχισμένοι. Λογικό, αφού απαγορεύεται… δια νόμου να περάσει κανείς την ηλικία των 30! Όλοι, ανεξαρτήτως εξαιρέσεως, θανατώνονται δίχως… παράπονα, όταν κλείνουν τα τριάντα έτη. Μόνο που ο Logan… αγαπά περισσότερο από τους άλλους τη ζωούλα του, και επιπλέον έχει αρχίσει να προβληματίζεται από την όλη κατάσταση. Βρε, μπας και παίζει τίποτα πίσω από τη φαινομενικά τέλεια – μέχρι την… ημερομηνία της θανάτωσης του – ζωή του;

Οι ομοιότητες με τα σενάρια που… λατρεύει να μας δίνει ο Ken Levine είναι ορατές: ο χαρακτήρας με τις αμφιβολίες για τη ζωή του και τις υποψίες πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον κόσμο γύρω του, η ουτοπική, αυταρχική κοινωνία, ο διαχωρισμός του κόσμου σε κάστες – σε αυτή την περίπτωση, νέοι και ηλικιωμένοι… Αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος έχει… ειδίκευση σε τέτοια σενάρια, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ody's thoughts

Από την άλλη όμως, και για να παίξω το δικηγόρο του διαβόλου – ενώ λατρεύω όλα τα παιχνίδια που μας έχει δώσει ο Ken, δεν γνωρίζουμε τις… επιδόσεις του στα σενάρια με στόχο τον κινηματογράφο/την τηλεόραση. Άλλο ένα παιχνίδι, όπου έχεις 5-10 ώρες να απλώσεις την ιστορία σου και να την πασπαλίσεις και με λίγη δράση που καλύπτει τα όποια κενά, και άλλο να προσπαθείς να τη συμπυκνώσεις σε μιάμιση με, το πολύ, διόμισυ ωρίτσες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.