Ο αμερικανικός στρατός μπλοκάρει το site του Guardian

Όχι ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι μπορεί να βλέπει στον υπηρεσιακό του υπολογιστή ένας στρατιώτης σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο στο νοτιοδυτικό Τέξας, αλλά έχει πλάκα να βλέπεις τη λογική με την οποία λειτουργεί ο Στρατός σε όλον τον κόσμο:
μαθαίνουμε λοιπόν ότι το αμερικανικό υπουργείο άμυνας μπλόκαρε εντελώς το δημοσιογραφικό site της εφημερίδας The Guardian, έτσι ώστε το στρατιωτικό προσωπικό να μην έχει πρόσβαση στις διαβαθμισμένες και απόρρητες πληροφορίες που υπάρχουν εκεί, και οι οποίες αποτελούν μυστικά έγγραφα που έχει συγκεντρώσει το δίκτυο των Wikileaks, σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης απλών πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής.
army-it
Η κοινή λογική υποδεικνύει ότι αν κάτι διαρρεύσει και δημοσιευθεί στο κοινό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν είναι πλέον απόρρητο. Αυτό, σύμφωνα με την ΚΟΙΝΗ λογική. Γιατί, σύμφωνα με τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ λογική, όπως εκφράστηκε μέσα από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφορικά με το μπλοκάρισμα του Guardian, “ένα διαβαθμισμένο έγγραφο παραμένει διαβαθμισμένο, μέχρις ότου απο-διαβαθμιστεί από μια αρμόδια υπηρεσία εντεταλμένη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ”. Όποιος δε στρατιωτικός, κατεβάσει στον υπηρεσιακό του υπολογιστή απόρρητα έγγραφα από πηγές όπως τα Wikileaks, θα υποστεί σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές, ενδεχομένως, κυρώσεις.

Είναι αυτό που λέγαμε από παλιά, όταν κάναμε τη θητεία μας “εκεί που ξεκινά ο Στρατός, σταματά η λογική…”

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.