Εκτός Hong Kong ο Snowden

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το πώς οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αμερικής μας παρακολουθούν, βρίσκεται ήδη εκτός Hong Kong προς… απροσδιόριστο προορισμό.

Edward Snowden
Παρά την παράκληση των υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών να συλληφθεί και να τους παραδοθεί ο Edward Snowden από τις αστυνομικές αρχές του Hong Kong, ο ίδιος, από ό,τι φαίνεται, κατάφερε να… τη γλιτώσει. Για την ώρα.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Hong Kong, ο Edward Snowden έχει ήδη φύγει από εκεί, με κανονικό και νομιμότατο τρόπο. Νομιμότατο, αφού ο Snowden θεωρείται ουσιαστικά παράνομος, προδότης, τρομοκράτης, μόνο από την κυβέρνηση της Αμερικής και… τους φίλους της. Ο ίδιος δεν έχει κάνει κάτι κακό στο Hong Kong και τους πολίτες του. Ή, μάλλον… δεν έχει κάνει κάτι κακό, τελεία.

Ody's thoughts

Και εδώ το γυρίζω σε προσωπικό τόνο: θεωρώ πως τόσο η δική μας κυβέρνηση, όσο και οι περισσότερες στον πλανήτη, αποτελούνται από χέστες. Chickens. Λυπάμαι που το θέτω τόσο ωμά, αλλά όταν η Αμερική (από τις μυστικές υπηρεσίες της μέχρι τον ίδιο τον πρόεδρο της) ομολογεί πως παρακολουθεί ΟΛΕΣ τις συνομιλίες ΟΛΟΥ του πλανήτη που τυχαίνει να περνούν από τα εδάφη τους, αυτό είναι μια σαφέστατη παρανομία και καταπάτηση των δικαιωμάτων των κατοίκων όλου του υπόλοιπου πλανήτη. Καμία χώρα και κανένας εκπρόσωπος, όμως, δεν στάθηκε στο ύψος του έστω να παραπονεθεί. Όλοι… μόκο. Να το ξεκαθαρίζουμε: είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, βάσει των ξεχωριστών νόμων της κάθε χώρας, να δίνεται το ελεύθερο στην κυβέρνηση της Αμερικής να μας παρακολουθεί. Από πότε γίναμε όλοι πολίτες της Αμερικής, ώστε να έχει δικαιώματα επάνω μας, και δεν το γνωρίζουμε; Διότι αυτά λειτουργούν αμφίδρομα: θέλει η κυβέρνηση της Αμερικής να έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί όσα λέω; Τέλεια! ΑΠΑΙΤΩ, λοιπόν, να έχω και τα ίδια ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με κάθε κάτοικο της. Και όχι, δεν δέχομαι τη δικαιολογία πως η Αμερική είναι υπερδύναμη και μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Ως ένα σημείο. Αν γυρίσει, δηλαδή, ΟΛΟΣ ο υπόλοιπος πλανήτης εναντίον της, τι θα κάνει, θα τον ανατινάξει; Ας το κάνει. Και ας μείνει μόνη της να τον χαίρεται. ΑΝ επιβιώσει. Αλλά, τι κάθομαι και γράφω κυριακάτικο… Δεν έχουμε καιρό για πολέμους και επαναστάσεις… Έρχεται νέο εξμπόξ… :-|

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.