Mario Kart 8: racing για τους… οκτάχρονους λάτρεις της ταχύτητας

Το συνεχές… θάψιμο της Nintendo από πλευράς μας συνεχίζει με την ανακοίνωση του καλού μεν, ντεν-έκει-και-καλύτερο δε, αναμενόμενου τίτλου racing για το Wii U.

mario kart 8 001

Για κάθε Gran Turismo και Forza υπάρχει και ένα… Mario Kart. Πριν μας πει κανείς πως δεν είναι σωστή σύγκριση, πως αδικούμε τη Nintendo, πως το Mario Kart δεν είναι ένας σοβαρός τίτλος με αυτοκίνητα αλλά ένα χαβαλετζίδικο παιχνιδάκι για να περάσεις την ώρα σου, η μονολεκτική απάντηση μας είναι…

ΑΚΡΙΒΩΣ!

Αυτό είναι και το πρόβλημα με τη… μανία της Nintendo με τους χαρακτήρες που μας πετά στα μούτρα εδώ και τόσες δεκαετίες. Η ανακοίνωση του Mario Kart 8, όσο όμορφο και εθιστικό και αν είναι σαν παιχνίδι, όση πλάκα και αν έχει στο multiplayer με φίλους, δεν είναι ένα παιχνίδι που θα έβαζες στην κατηγορία racing, ούτε καν με τη λογική του κλασσικού… Out Run στα arcades! Και ενώ αυτό δεν είναι κακό, αυτό που είναι κακό είναι πως αν υπάρχει κάτι στο οποίο δεν έχει έλειψη η Nintendo, είναι ακριβώς αυτό το είδος arcade χαβαλετζίδικων παιχνιδιών. Ακόμη και αν δεν έχει… ρόδες, για παράδειγμα, το Donkey Kong Country Tropical Freeze έχει περισσότερα κοινά με το Mario Kart 8 από ό,τι το τελευταίο… Need for Speed. Και η Nintendo εξακολουθεί να εθελοτυφλεί και να αγνοεί επιδεικτικά το ότι δεν έχει η ίδια μια αντιπρόταση στα Need for Speed, Forza, Gran Turismos και Grids του πλανήτη, μα μόνο ένα τσούρμο χαβαλετζίδικων παιχνιδιών, που σε όλα πρωταγωνιστούν οι ίδιοι… σιχαμένοι χαρακτήρες της.

Ody's thoughts

Να μου συγχωρέσετε το χαρακτηρισμό, αλλά όταν παίζεις παιχνίδια για περίπου τρεις δεκαετίες, και σχεδόν κάθε χρόνο από αυτές βλέπεις τις ίδιες ηλίθιες φάτσες να εμφανίζονται πάλι και πάλι, κάποια στιγμή καταντά κουραστικό. Εσείς αν είχατε ένα βλαμμένο γείτονα να έρχεται καθημερινά να σας ζητά ζάχαρη, κάποια στιγμή δεν θα τα παίρνατε και θα αρχίζατε να τον κηνυγάτε με τον πλάστη; Κάπως έτσι. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ρε παιδί μου να ξαναδω το ίδιο ηλίθιο βλέμμα του Σούπα Μάριου να με κοιτάζει! Και με τη Nintendo είμαι καταδικασμένος να το βλέπω είτε παίζω παιχνίδι με αθλητικά, είτε με διαστημόπλοια, είτε με αυτοκίνητα! Ό,τι και να κάνεις, τσουπ, εκεί, θα ξεπεταχτεί μπάστακας να μου σπάει τα νεύρα. Ανάθεμα δηλαδή, καλύτερη mascott ήταν ο… Clippy της Microsoft – τουλάχιστον, τον συναντούσαμε μόνο στο Office, όχι ΚΑΙ στο Notepad, ΚΑΙ στον Internet Explorer, ΚΑΙ-ΚΑΙ-ΚΑΙ! ΑΡΓΚΡ!

Κατά τα άλλα, ο τίτλος θα έχει και ιπτάμενα αμαξάκια και paragliding δράση όπως το Mario Kart 7 στο Gamecube, μηχανάκια και κόλπα-στον-αέρα όπως η έκδοση του Wii, ενώ η έμφαση δίνεται στην απουσία βαρύτητας, με τη δράση τώρα να εξελίσσεται και στο ταβάνι, στους τοίχους, στο…

Ody's thoughts

Και εδώ σταμτώ να γράφω για να πάω να παίξω ένα Split/Second να στανιάρω. Έχεις Split/Second, Wii U, ή έστω ΕΝΑΝ παραπλήσιο τίτλο; Α, όχι… Έχεις Mario Kart. 8. Ε, φά’το, και εσύ και οι φανατικοί της Nintendo. Και όταν θελήσετε να μου ξανακλαφτείτε, αναρωτηθείτε: βρε, μπας και έχω κάποιο δίκιο, και έτσι εξηγείται γιατί το Wii U έχει πιάσει πάτο και η Nintendo θεωρείται πως μπάζει από παντού; Δεν ξέρω, λέω, μήπως, βρε παιδί μου. Και μήπως είναι καλή ιδέα να τυπώσουμε πλουζάκια ΟΧΙ-ΑΛΛΟ-MARIO;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.