Το Steam θα επιτρέπει να μοιράζεστε τα παιχνίδια σας [φήμη]

Ένα screenshot που ανέβηκε στο forum NeoGAF ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια ακατάσχετη φημολογία για το αν η Valve ετοιμάζει να προσθέσει τη δυνατότητα να μοιράζεται κανείς τα παιχνίδια του στο Steam. Ο κώδικας προέρχεται από μια δοκιμαστική beta.

Quote:


“SteamUI_JoinDialog_SharedLicense_Title” “Shared game library”
“SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_OwnerText” “Just so you know, your games are currently in use by %borrower%. Playing now will send %borrower% a notice that it’s time to quit.”
“SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_BorrowerText” “This shared game is currently unavailable. Please try again later or buy this game for your own library.”


Αν όντως το Steam επιτρέπει κάτι τέτοιο, μπορεί ενδεχομένως ο καθένας που είναι εγγεγραμμένος στην υπηρεσία, αντί να ψάχνει για να αγοράσει ένα παιχνίδι, να βρει κάποιον άλλον χρήστη και να δανειστεί για ένα χρονικό διάστημα το παιχνίδι – το full παιχνίδι.
Με αυτήν την προοπτική, κάθε game είναι δυνητικά… demo του εαυτού του! Φυσικά δεν ξέρουμε αν όντως υλοποιηθεί έτσι η δυνατότητα δανεισμού ενός παιχνιδιού, τι περιορισμοί θα υπάρχουν, για πόσο διάστημα θα μπορείς να το μοιραστείς, πόσες φορές, σε ποιους, μπλα, μπλα, μπλα…
Οπωσδήποτε πρόκειται για θετική εξέλιξη, ΑΝ γίνει πραγματικότητα βεβαίως…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.