Το νέο σλόγκαν του Xbox το παρουσιάζει ως… τηλεχειριστήριο!

Ποιο, όχι, πείτε μας, ποιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μιας νέας παιχνιδοκονσόλας που κοστίζει κανα-δυο μισθούς; Μα, το να αντικαθιστά το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, φυσικά!

Στην πρώτη αποκάλυψη του Xbox One η Microsoft μας έδειξε πως το Xbox θα παίζει το ρόλο κεντρικού hub για κάθε πτυχή της ψυχαγωγίας μας. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε μια έξυπνη πατέντα με την οποία η πρόταση της Microsoft θα μπορεί να τηλεχειρίζεται άλλες συσκευές, δίχως καν να είναι συνδεδεμένη μαζί τους,. Πώς;

Εκτοξεύοντας σήματα IR, πανομοιότυπα με αυτά του τηλεχειριστηρίου κάθε συσκευής. Καθώς θα… ανακλώνται από το γύρω περιβάλλον – π.χ. τον τοίχο απέναντι από την κονσόλα και… πίσω από εμάς – θα επιστρέφουν π.χ. στην τηλεόραση, σαν να είχαμε πατήσει ένα πλήκτρο στο χειριστήριο της. Και έτσι, θα μπορεί κανείς να δίνει φωνητικές εντολές στο Xbox One και εκείνο να τις αντιστοιχεί σε πατήματα του χειριστηρίου της, λειτουργώντας ως μεσάζοντας.

Αυτό, λοιπόν, φαίνεται πως είναι και αυτό που η Microsoft θεώρησε ως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της νέας κονσόλας της, αφού το νέο σλόγκαν της είναι… κρατιέστε;

Quote:

All in one. Input one.

Ναι, αυτό. Πιασάρικο, έτσι; Για να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο του, ας το δούμε και στα ελληνικά:

Quote:

Όλα σε ένα. Είσοδος μία.

Θα θέλαμε, δε, να αντιπροτείνουμε μερικά παραπλήσια εναλλακτικά σλόγκαν, για να έχει… εναλλακτικές η μεγάλη εταιρεία:

Quote:

Όλοι για έναν. Ένας για την πάρτη του.

…αναφερόμενο στους πιο εγωιστές έφηβους φανατικούς του κωλοντούτυ, που γράφουν την παρέα τους στα παλιά τους τα παπούτσια και ορμάνε μόνοι τους στους αντίπαλους καταλήγοντας να σκοτώνονται τόσο αυτοί, όσο και η ομάδα τους.

Quote:

Όλος ο μισθός σε μια συσκευή. Θα σου παίζει, όμως, και τιβί.

Στίχοι-μουσική, Φοίβος.

Quote:

All in one. Input one

Προσέξτε την απουσία τελείας. Είναι διότι η φράση της δικής μας αντιπρότασης συνεχίζει σε δεύτερη γραμμή:

Quote:

coin to play. Two for two players.

…που ταιριάζει απόλυτα με τη νέα λογική της Microsoft όσον αφορά στον έλεγχο των μεταχειρισμένων τίτλων, ενώ θα μας θυμίσει και τις ένδοξες εποχές των arcades. Και οφείλουμε να κλείσουμε με το…

Quote:

All in one. Gangbang!

…που ταιριάζει με το ότι η Microsoft θέλει να συνδέονται όλες οι συσκευές μας στο Xbox One (για αυτό και του έχει χαρίσει ΜΙΑ ολόκληρη είσοδο HDMI) και μόνο αυτό στην TV, ώστε να μπορεί να τις ελέγχει.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.